Monday, June 15, 2009

~~A'Famosa Resort~~

Okeh kita sambung yer..

Lepas weols berhenti rehat di Hentian Ayer Keroh, weols pun meneruskan perjalanan ke tempat penginapan yang telah dibooking oleh Angah. Kiranya weols nie bernasib baik laa jugak sebab Angah bekerja di AM Bank dan sebagai staf Am Bank dia dapat Staf rate.

Weols sampai di A'Famosa Resort lebih kurang dekat pukul 6.00 petang. Actually, check-in di A'Famosa adalah pada pukul 4 petang, tapi Angah dah call awal yang weols akan checki-n dlm pukul 6 petang.


A'Famosa Resort & Kondotel Villa Beverly Hills
tempat weols menginap


Kat sini aku nak komplen sikit laa tentang service di AF nie. Selepas weols sampai dan checkin di Kaunter & bagi deposit RM200 dan dapat kunci kondo.. weols pun menuju ler.. ke Kondo yang telah dibooking itu. Dah laa penat2 lepas jalan2 nie ngan angkut barang sikit punya banyak naik lift sampai2 je kat depan pintu..housekeeping masih lagi membersihkan kondo weols tuh....eee sabo je laa, pada hal kalau ikutkan check in time adalah pukul 4.00 dia org tak siapkan bersihkan lagi.. Weols nie kena tunggu kat luar adalah lebih kurang dalam 15 minit. Orang housekeeping tuh kena plak tukar katil yang telah patah..agaknya customer yang sebelum nie ganeh kut..sampai patah katil... heheheh..


Check-in di kaunter.. pas tu tunggu di depan pintu kondo
tunggu
housekeeping tak selesai kemas lagik

Dah selesai je orang² housekeeping tuh,.. Weols pun masuk laa ke dalam umah..angkut laa barang² suma ngan beg² masing-masing.


Ni laa keadaan di Kondotel weols


Malam tuh weols suma kepenatan,.. tak kuar pun pegi mana². Angah & Kak Yong bawak periuk multi-cooker dan rice-cooker dan malam tuh weols masak le nasik dan lauk yang ringkas..Makan ramai² walaupun lauknya simple je..tapi beselera sungguh..

Nanti sambung lagik.. aktiviti seterusnya...tunggu....


6 comments:

  1. salam sis.. wah seronok nyer g a famosa. besar tu bilik kt sana....
    zana pon baru balik dari bercuti di PD. jom la terjah blog zana.. k

    ReplyDelete
  2. jln2 di melaka ek..seronoknyer..

    ReplyDelete
  3. Zana,

    Yep..bilik master bedroom dia mmg besar..attached ngan bilik air dan ada 2 lagi bilik tido ngan 1 bilik air. Kira selesa laa.. :)

    ReplyDelete
  4. Dee,

    Mmg best laa kalau jalan2 ramai2 nie.. :)

    ReplyDelete
  5. ni yang aku nyampah nak p a famosa nie...leceh tullah...

    ReplyDelete
  6. Posh,

    Hehehehe..jgan ler nyampah plak..kalau nak rasa duk kat A'Famosa.. gi ler.. :)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss