Monday, June 01, 2009

~~Aktiviti Hari Sabtu & Ahad~~

Aktiviti Hari Sabtu.

Bangun pagi lebih kurang pukul 6.30 pagi terus solat subuh. Pas tuh tgk le pulak TV9, rancangan Tanya Lah Uztah.. Progam ni layan ler..kejap.. pas tuh terlelap. Kebetulan mak aku datang tido kat umah aku sepanjang cuti sekolah ini untuk jaga anak aku. Dalam pukul 9.30 tuh aku dah terjaga. Anak aku dah merengek nak makan nasi biru. So hubby aku pun pegi laa ke kedai yang jual Nasi Biru alaa Nasi Kerabu ler..

Selesai sarapan, anak aku sibuk basuhkan motor ayahnya. Aku pun cakap kat dia.. daripada basuh motor ayah tuh lebih baik basuh kasut. Anak aku nie.. belum pernah lagik basuh kasut sendiri. Selalunya aku yang basuhkan kasut dia. Jadi aku nak train dia basuh kasut dan pada hari Sabtu, kira dalam sejarah laa dia first taim basuh kasut dia sendiri.. 2 pasang lak tuh.. Mula² tuh kesian plak tengok dia terkial² dok basuh kasut tuh. Tapi akhirnya berjaya jugak.. happi betul dia...


Pada sebelah malam lepas maghrib, weols kuar ke TESCO Maluri. Biasa laa awal² bulan nie pergi membeli belah barang² dapur laa.. termasuk beg skolah untuk anak aku.. kerana dua2 buah begnya dah putus kat sangkut kat bahu tuh..

Selesai membeli belah dan sampai di rumah dalam pukul 10.30. Lepas angkat barang² bawak masuk umah, terus duduk layan citer kat TV3, Kerana Kasih, Ogy dan Eizlan berlakon..


Hari Ahad pulak tak de kemana² hanya di rumah aje. Tolong mak aku masak gulai lomak cili api, wat sambal sotong, sayur kobis lomak dan goreng ikan. Selebihnya lepak2 tgk tv jer laa..



1 comment:

  1. kak rinna, cute lak anak akak senyum tu. 1st time dia basuh kasut sek ya? mcmn ajar dia suh basuh kasut tu? kecik2 dah pandai berdikari.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss