Tuesday, June 30, 2009

~~Kenduri Kendara Hari Ahad~~

Pada hari Ahad, 28 Jun 2009... Aku sendiri mendapat 2 undangan ke Majlis Perkahwinan dan hubbyku ada 1 undangan. Jadi aku pun plan laa ngan hubby nak pergi mana dulu. Setelah kata sepakat di ambil.. weols plan pergi yang jauh dahulu.. hehe tak laa jauh sgt.. tapi Klang rumah Kak Noraizan, anak sulung dia yang kawin. Aku dan Hubby kiranya jarang sgt laa ke Klang..yang aku ingat aku ke Pulau Indah masa kawan aku kawin 5 tahun lepas..pas tuh tak pegi² lagik le ke Klang.

Jadi weols gerak dalam pukul 11.45 pagi. Tengok pada Map yang senang ikut Kesas Highway. Jadi folo je laa map tuh..teruss je laa.. jalan sampai le ke penghujung Kesas Highway.. awat tak jumpa² lagik Jusco.. dalam pala nie sure Jusco tuh leh nampak tepi highway dah boleh exit di situ.. Rupa²nya weols nie dah kira jauh ke hadapan dah nak sampai ke Pulau Indah.. adess.. Aku pun tak sedap hati..aku pun call laa Kak Noraizan.. rupanya weols kena exit kat Klang/Banting. Patutnya dalam Map kena laa letak exit point..ni tak der.. sapa laa yang buat plan map nie..

Map yang tak menyatakan Exit di mana.??? adess.. sabo je laa..


Jadi weols patah balik ke belakang 18km..aduiiyaaii.. cari laa exit Klang/Banting.. Bila dan masuk exit tuh baru laa nampak Jusco Bukit Tinggi ..adess sabo je laa.. Bila dah lalu situ senang je laa sampai ke rumah Kak Noraizan. Sampai kat rumah Kak Noraizan dah nak dekat pukul 1.00. Memang pewut tengah lapar, apa lagik tuju tempat makanan ajelaa.. Jumpa plak Kak Minah, Kak Jami ngan anak² dia. Makanan yang disajikan Nasi Beriani, Acar Buah, Pecal, Ayam Goreng Berempah, Dalca, Air Cendol, Air Sirap Limau. Tak lama sangat kat rumah Kak Noraizan dalam pukul 1.40 tak sempat tengok pengantin pun weols gerak plak ke Kerinci.


Aku, Kak Jami, Kak Minah (ofismate aku)

Meli jadi mak andam pengantin pada hari itu.. tuh dia nak pegi ke Zoo plak lepas tu ada gath Akim FC.. orang kuat tuhh..


Ini laa Pengantinnya.. Fadhli dan Azlina (gambar ini semasa majlis di Pulau Pinang)


Aku dan Kak Noraizan..

Lepas dari rumah Kak Noraizan... weols plak menuju ke rumah Kak Faridah di Pangsapuri Desa Aman.. di Kerinci. Yang ini pulak anak perempuan Kak Faridah yang kawin. Aku tak sempat jumpa pengantin jugak..sebab aku sampai di situ pengantinnye dah naik ke atas...rasanya dalam 2.15 pm kut weols sampai rumah Kak Faridah tak tau plak tingkat berapa malas plak nak naik.. Weols cuma makan je.. kat khemah yang di sediakan.. Hidangannya pun sama gak cam kat umah Kak Noraizan..tadi.. Kali ini aku ambil sikit jer nasi.. iyelah nak hormat tuan rumah kena laa makan sikit.. hehehe..


Bergambar ngan Kak Faridah sebelum beredar..


Ahakss sempat lagik berposing tuh..ikss..

Lepas aje makan, salam² ngan Kak Faridah.. weols gerak plak ke Sri Kembangan, rumah Faizal kawan hubby aku. Sebenarnya.. weols nie kira gamble jer cuma berpandukan pada alamat yang Kak Yong sms kat hubbyku ..sebab kad kahwin Faizal nie dah tertinggal kat ofis.

Hubby aku kalau area serdang boleh agak lagik sebab umah abg saudara hubby aku ada di area serdang.. so weols pun.. jalan jer laa..tempuh Taman Equine...jalan lagi.. sampai laa ke Taman Pinggiran Putra.. so dah sampai situ nampak ler.. papan tanda pengantin tuh.. ikut je laa..arrow tuh dan sampai ler..weols sampai di rumah pengantin tepat pukul 3 ptg. Weols ingat, weols yang lewat rupanya ada lagik member hubby aku yang baru sampai.. kira.. time bagus gak laa kan.. Aku kat situ makan nasi putih laa pulak.. sebab dah tak lalu dah..kenyang sgt..le pewut.... Hidangan lain sama jer.. hehehe..

Dah makan² tuh masuk dalam rumah bergambar dengan pengantin..plak.. kali ini sempat laa jumpa pengantin..hehehe..



Bergambar bersama pengantin

Penutupnya aku pun nak gak..bergambar kat pintu gerbang ini...:)

Goodie Bag aku dapat Majlis Kak Faridah

Goodie Bag aku dapat dari Majlis Kak Noraizan


Bunga Telur dari Majlis Faizal


Adessss..penatnya badan.. sampai di rumah pada pukul 4.30 petang.....Malam tak de kemana2..

6 comments:

  1. owhhh aktiviti ahad tu d'penuhi dgn kenduri ye....ada lg kan kduri kahwin...bestnya..

    ReplyDelete
  2. kenyang mkn nasi kenduri jelah rinna ye..syukur..jimat2..

    ReplyDelete
  3. thanx rinna for the wish to me .. muahhhhh
    semuga kebahagiaan itu berkekalan dan abadi selamanya ... insyaallah

    uik best aar makan kenduri .. ingat dah abis musim , heheh jodoh , ajal maut semuanya bukan buleh dirancang , kan ...

    ReplyDelete
  4. amboi makan nasi minyak yek..buah tangan pun nampak cam banyak je...alhamdulillah rezeki..rezeki jangan di tolak

    ReplyDelete
  5. Bestnyer banyak kenduri.... :-)

    ReplyDelete
  6. santek kedua2 dua mempelai tu...konyang perut suka hati...tngk org kahwin sonok rasa nak sanding lagi hehe

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss