Wednesday, June 17, 2009

~~Makan Ikan Bakar Di Umbai~~

Masa weols meeting tuh, pada mulanya ingat nak pegi makan dekat² ngan A'Famosa aje sebab Angah plak lepas balik dari mandi manda tuh badan dia tak sihat..maklumlaa dia tengah pregnant anak ke dua.


Tapi tah macam mana.. weols tanya Angah balik boleh tak travel jauh sikit sebab weols suma nie nak sangat pegi makan kat UMBAI so Angah kata boleh laa..


Jadi petang tuh, weols pun dengan semangatnya bersiap² laa. Perjalanan mengambil masa dekat 45 minit. Nasib baik Hisham bawa Mister G (GPS) kalau tidak maunya sesat nak sampai ke UMBAI.


Sampai di Umbai lebih kurang dalam pukul 8.30. Aku nie kira 1st taim le sampai, nasib baik laa ada orang bawak..kalau tak sampai ke sudah ler tak sampai² ke sini.


Di Umbai nie ada 2 tempat makan ikan bakar. Weols pilih Perkampungan Ikan Bakar Terapung. Sampai² jer kita orang ilex jap, Hisham pegi reiki tempat yang sedap. Dia siap pi tanya orang² kat situ kedai mana yang sedap. So kedai yang weols tuju adalah C.Tea Seafood, Gerai No. 3


Weols oder Ikan Siakap Bakar, Ikan Siakap Masam Manis, Kerang Rebus, Sup Sayur, Sepahat (ala bentuk cam buluh) sedap ooo masak cili padi, Otak-Otak, Nasi Lemak dan Nasi Putih, Lempeng pun ada.. nie Angah nak..(teragak nak makan kut), Sotong dan Udang Goreng Tepung, Cicah Kicap.. Air plak Oren Jus....perrgghhhhh sedappp semuanya.. terliur teringat balik..hehehehe.. Dah makan masing² tersandar..dah.. sampai tak larat nak abiskan.


Berselera sungguh masing² menjamu selera


Selesai makan.. weols pun nak berangkat balik.. tapi sebelum tuh singgah le kejap kat dataran situ ada plak tempat budak² nie boleh naik keta kecik.. Anak aku pun sibuk jugak..nak naik termasuk Mizan & Anis. Aina plak naik jugak kereta kecik tuh tapi Hisham kena guna remote control..ler..heheh cute je..tgk budak² nie bawak keta..


Sempat lagi berposing sebelum balik dan anak² sempat
memandu keta kecik tuh



Perjalanan balik ke Kondo rasanya cam sekejap jer.. tak macam nak datang.. rasa cam jauh bebeno. Tapi memang best laa..



18 comments:

  1. Rinna:

    Best nyer selalu kuar jln2 ngan family....

    ReplyDelete
  2. cam mana best tak makan ikan bakar kat umbai!!!tp mahal sikit kan...kiter kalu balik kampung melaka,memang wajip makan ikan bakar!!!!

    ReplyDelete
  3. MamaQaypo,

    Nak kata selalu kuar tuh tidak ler..tapi kalau nak gi jalan2 cam nie kena plan betul2 baru laa bes..

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaa best2 rinna , makan ikan bakar .. hermm sedap tuh .. ieda satu family kalau makan ikan bakar suka ikan terubuk ... tapi
    pueh lah nak bagi anak2 semua rasa .. huhuhuh

    ReplyDelete
  5. Ibu_umairah,

    Hmm.mmg sedap dan harganya utk 7 dewasa dan 3 kanak2 dlm RM188.00. Mahal ke..?

    ReplyDelete
  6. Ieda,

    Kalau ikan terubok mmg ler sedap..wat ikan bakar tapi seksa laa nak milih tulang temulang yang byk itu.. :))

    ReplyDelete
  7. k.rinna betul ker sedap kat gerai no. 3 tu...? hajar dah dr awal tahun lagi plan nak g makan ikan bakar kat umbai... tp xsampai2... ingat ujung bulan 7 ni nak g sana... member opis hajar bg tau klu nak kesana kene g awal skit klu tak lewat la sampai order... betul ker kak?

    ReplyDelete
  8. Hajar,

    Hmm..betul..tuh. Mmg lambat jugak laa.. Gerai yang weols pegi tuh kalau ikut tekak weols kira ok ler.. Kawan Hajar tak rekomen ke Gerai mana?

    ReplyDelete
  9. Salam...sedapnya...nak sikit...

    ReplyDelete
  10. Miela,

    Ala.. dah lepas laa acara makan2 nie..kalau ada lagik sure Kak Rin ajak sekali.. :)

    ReplyDelete
  11. rugi la x amek kesempatan mknikan bako kt umbai kan dh alang2 smpai melaka tuh..mkn puas2

    ReplyDelete
  12. Neeza,

    Betul2.kalau dah sampai Melaka..mesti laa pegi ke Umbaikan.. :)

    ReplyDelete
  13. sedap tu..dee pun dh lama x pg umbai..

    ReplyDelete
  14. k.rinna,

    bestnyer..teringin gak nk mknkt umbai..x pernh pun mkn situ,
    :))
    ehehh..sedapnyer,mmg besh dpt b'kumpul ramai2..mkn ramai2..

    ReplyDelete
  15. Dee & Iesma,

    Cuti2 nanti pergi ler ke Umbai..Jalan2 dan makan2..heheh

    ReplyDelete
  16. lama x kena ikan bakar....
    gian nii

    ReplyDelete
  17. Tak penah lagik sampai kat umbai ni. Padahal..tiap2 tahun pi melaka nih! hmm..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss