Monday, June 01, 2009

~~ Selamat Ulangtahun Perkahwinan~~

Sticky N3

Alhamdullillah.. Hari ini genaplah 14 tahun usia perkahwinan aku bersama dengan hubbyku. Sepanjang perkahwinan weols memang banyak laa dugaan dan cabaran. Tapi weols hadapi dan tangani masalah ini dengan cara berbincang dengan baik.

Aku dengan hubbyku berkenalan pun melalui seorang kawan. Weols mula² hanya berkenalan melalui telefon sahaja. Setelah beberapa kali bertelefon baru laa weols berjumpa sebab hubbyku ketika itu bekerja di TUDM, Kluang. First date laa katakan. Weols plan nak jumpa tuh kat depan Redifussion (skrg dah roboh pun) opposite GHKL sebab masa tuh aku tinggal di Flat Jalan Pekeliling. Mula² date tuh pegi makan² je laa iyelah baru 1st taim kan malu2 ler jugak. Lepas itu weols date cuma hujung minggu jer.. laa..bila dia balik ke KL.

Setelah 6 bulan berkenalan dan bercintan cintun.. weols pun decide nak bertunang. Weols bertunang 6 bulan sahaja. Weols dinikahkan di Masjid Kampung Baru pada 1 Jun 1995.

Hubby aku nie seorang yang cool aje orangnya.. cuma aku jer yang jenis panas baran sikit.. tapi cepat plak sejuknya. Kalau gaduh2 ker hubby tak cepat melenting.. so tu le pasal..aku pun cepat cool jugak.. Jadi pergaduhan itu tidak berpanjangan.

So, aku berdoa agar perkahwinan weols ini akan berpanjangan hingga akhir hayatttt.. Amin.. (huwaaa emo laa pulakk )....

Abanggg.... Ayang sayangggg Abanggg....


Kat bawah ni aku letakkan sebahagian gambar2 perkahwinan weols.. yang tak akan dapat dilupakan sampai bila²....


Gambar Lalu Bawah Pedang..

Bergambar di Studio.. (lahaii teringat zaman mudo2 dulu..)





14 comments:

  1. Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan... Semoga kekal ke akhir hayat...Amin...

    ReplyDelete
  2. slmt ulangtahun perkahwinan ye...smoga terus kekal bahagia...amin...

    ReplyDelete
  3. Kak Rinna,

    Happy 14th Anniversary!!! Lama tu, dah 14 tahun. Zana pun akan sambut 5th Anniversary 5 jun ni.

    Semoga perkahwinan kak rinna & mr hubby akan berpanjangan hingga akhir hayat.. Amin...

    ReplyDelete
  4. Eyza, Syakiela dan Mamazana.. Terima Kasih di atas ucapan yang diberikan.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...happy 14th anniversary...........

    ReplyDelete
  6. happy anniversary kak!!!wahhh!!!14 thn dah tuh...tahniah2!!!

    ReplyDelete
  7. Wah tahniah Kak Rinna...moga kekal ke anak cucu.....amin...

    ReplyDelete
  8. Radiah, Niza dan Rynn.. Terima Kasih atas ucapan yang diberikan..yer..

    ReplyDelete
  9. semoga bahagia ke akhir hayat ok

    ReplyDelete
  10. Demi Allah yang telah melengkapkan Agama bagi hambanya yang berkahwin(nikah) itu. Semoga ianya akan terus subur dengan cinta dan Iman kepada Allah dan Agamanya.

    ReplyDelete
  11. sempat lagikan wish u hepi anniversarry...

    ReplyDelete
  12. Miss Oren, Wira, Posh76.. TQ for the wishes yer.. :)

    ReplyDelete
  13. Rinna..
    HAPPY BELATED ANNIVERSARY!! sowi lmbt wish!
    dh 14thn ye..Alhamdulillah..smoga kekal bahagia ke akhir hayat.amin

    :))

    ReplyDelete
  14. Maksu & Paksu..sowey..lambat wish..tapi nak wish gak..Selamat Ulangtahun Perkahwinan yang ke 14 tahun..hehe..teringat lak masa dolu2..ina pun kecek lagi time tuh..hehe..Moga Maksu dan Paksu bahagia hingga ke akhir hayat..Amin..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss