Friday, June 26, 2009

~~Semalam Gi Survey.....~~

Semalam petang aku dan hubby tak makan kat umah jadi plan makan kat luar. Jadi sebelum pegi makan tuh aku cadang kita org ke Harvey Normen kat Mid Valley. Sebenarnya aku nak gi survey untuk beli Aircond. Aircond kat umah aku tuh dah uzur sgt.. Nak service balik rasanya tak berbaloi le pulak.. baik tukar baru je.

Bila dah sampai kat tempat display, byk laa aircond kat situ. Berkenan nak beli brand Panasonic sebabnya ia ada 50% Energy Saving.. Brand Aircond lain tak de energy saver. Tengok2 plak harganya boleh laa tahan dan mampu le untuk dibayar. Tu ler memula ingat nak survey je.. tapi bila dah tgk aircond tuh.. weols tanya laa kat SA kat situ mintak dia cek kan stok. Rupa-rupanya stok utk aircond brand Panasonic dah tak de le pulak.. adusss.. hampa nya.. SA kat situ suruh tgk brand lain tapi tak de plak yang berkenan.. Brand Sharp ada Energy Saver tapi cuma 34% jer. Dalam hati nakkkk jugak brand Panasonic..so hubby cakap tangguh ler dulu adesss sedey nye.. Kalau korang ada idea atau cadangan yang lain brand apa yang bagus.. bagi laa tau yer..

Aircond Panasonic Envio

Jadinya... tak jadi le nak beli aircond semalam... postpone le nampaknya.. Lepas kuar dari Harvey Normen.. weols menuju plak ke Farmasi. Hubby kata dia dia nak beli Multivitamin Blackmores. Mula² ingat nak ambik yang 30 tablets harganya RM30. Pas tu ternampak plak yang 120 tablets RM66.00 dengan 1 botol 30 tablet free. Kira untug laa jugak boleh makan sampai 5 bulan..bayangkan brapa hengget dah save..kan.


Multivitamin yang woels beli..tapi botol beso 120 tablet


Ingatkan nak makan je kat Mid Valley tapi hubby kata dia nak makan nasi. So, weols gerak le ke tempat makan yg weols regular pegi tuh.. Rina Tomyam. Menu weols malam tadi Nasi Goreng Ikan Masin, Telur Bungkus, Tomyam Campur, Air Mangga dan Air Tembikai... (gambar tak de laa... kang terliur plak tengok). Selesai makan gerak balik, gi ambik anak aku pas tu sampai umah dekat kul 9.30pm..

P/s : Takziah di atas kematian Micheal Jackson @ Mikaeel

6 comments:

  1. uik ... heheh survey aircond yerk .. hehhe panasonic ... hermm ok lah tuh ..

    tapi awat x jadi lakk ... heheh
    ermm ieda lebih prefer hier .. so far ok dan memuaskan ..

    ReplyDelete
  2. idak dpt la ek aircon...x per kak servey tmpt lain lak.

    ReplyDelete
  3. ooo p survey aircond yer...hb u bagus yer mau telan vitamin...naper tak amik gambo makan2...

    ReplyDelete
  4. Posh..hubby telan vitamin sebab kdg2 mulut dia selalu dpt ulser kalau dia tak ambik vitamin..tuh

    ReplyDelete
  5. Ekon ni hubby cakap yg paling bagus brand York. Kat rumah ni pun baru tukar ekon dlm bilik tido...Panasonic tapi tak tau energy savings ke tak....ambik masa jugak nak sejuk...pasang 16c malam2 sampai pagi kekeke....bilik besar kot...tu yg tak brape sejuk...

    ReplyDelete
  6. Eynda..

    TQ for the info yer.. :)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss