Tuesday, June 16, 2009

~Waterworld A'Famosa~

8 Jun 2009

Bangun pagi usai solat, ladies suma ke dapur ler.. apa lagik untuk sedikan sarapan pagi. Sarapan weols pada pagi itu adalah Nasi Goreng Special..yang disediakan oleh Kak Yang. Aku plak bantu Kak Yong ngan Angah untuk sediakan Roti Sandwich.


Bersarapan beramai² memang menyelerakan


Selesai sarapan beramai², weols suma bersiap² ngan baju basahan untuk pergi ke Wateworld. Sebelum tuh, weols packed ler.. sandwich yang tak abis..tadi, pas tuh selit²kan dalam celah² baju. Biasa laa mana² Waterworld kan tak boleh bawa masuk makanan dari luar.

Weols sampai di Waterworld lebih kurang pukul 10 pagi.. Hisham gi belikan tiket utk weols semua. Bayaran tuk masuk ke Waterworld lebih kurang RM35 hengget dan termasuk packed makanan tengahari.


Bergambar di Waterworld


Kat dlm tempat Waterworld tuh disediakan peti2 box utk simpanan barang2 berharga, jadi weols pun beli laa token tak salah RM5..kut utk satu box aje laa.. utk simpan hartakarun weols yang berharga.. iyelah tak berani ler nak tinggalkan barang kat kondo..

Budak² apa lagik..dah tak sabar dah nak masuk dalam kolam. Yang tak bestnya, masa weols pegi tuh, kolam tuk budak² tak di buka..kiranya under maintenance. Jadi budak² nie mandi kat wave pool aje laa..

Posing2 jgn tak posing.. di wave pool


Wahhh besnya mandi..


Selepas makan tengahari tuh, weols pun angkut barang² menuju ke..tempat di mana ada gelongsor air. Kat situ memang best. Aku pun try ler naik guna pelampung ngan hubby..memang mencabar dan menakutkan sungguh..rasa² cam nak tercampak jer..kalau tak pegang pelampung tuh kuat². Pucat le kejap muka nie. Lepas try sekali tuh rasa jeran plak nak naik lagik.. tapi rasa cam best.. so aku ajak hubby sekali lagik.. Kiranya tuh ler 1st taim aku naik gelongsong air.. Best wooooohhhhh!!!! Korang kalau pegi.. cuba2 ler naik..hehehehe..



Aksi2 semasa gelongsor air.



Dalam pukul 4 petang, weols pun balik semula ke kondo. Sampai di Kondo, aku pun mandi dan solat. Rasa mengantuk plak.. rupa²nya suma org bukan aku sorang je..suma pun masing² kepenatan..abis apa tunggu lagik..tidoooo ler.. Rasanya sampai kul 6 petang baru bangun. Bila suma dah bangun tuh masing dok meeting plak..nak pi makan kat mana malam tuh..

So nanti aku citer kat next n3... ttg tempat makan weols plak yer.. tunggu...


P/s: Org UK!! kalau dah baca tu.. tinggal kan ler komen yer....




11 comments:

  1. amboi meriahnyer... bestnyer dapat berendam... tambah2 musim panas skang ni...

    ReplyDelete
  2. Seronok betul laa budak2 tu dpt pi main air kat a'famosa..

    ReplyDelete
  3. Hajar,

    Memang meriah..iyelah dpt berendamkan..bukan selalu dpt berendam nie..

    ReplyDelete
  4. @lona,

    Bukan budak2 je yang suka main air..mak2 dan bapak2 budak pun suka jugak..hehehe..

    ReplyDelete
  5. disbbkan dok blaj kat melaka..g lah jugak..adeii sampai demam mandi kat asne.;;;P

    ReplyDelete
  6. amboi..bestnyer ek main air..
    enjoy betul..
    plak tu kalo ramai2..mmg layanzzz..
    :))

    ReplyDelete
  7. Ticnube,

    TQ sudi singgah sini..heheh mandi sampai demam ekk Tic

    ReplyDelete
  8. Iesma,

    Main air mesti laa best..sampai sunburn ler, mandi tenghari panas buta tuh.. :)

    ReplyDelete
  9. bestnyer a famosa....dulu p tapi tak p water world...sbb hubby tak mo mandi...huhu....

    ReplyDelete
  10. salam maksu,
    mmg slalu baca blog pun tapi zaid slalu xtau nk tulis apa(dia kata ketandusan idea..haha).best la trip tu,nx time klu kitorg balik plan la lg,nak ikutt...huhu.

    ReplyDelete
  11. Ninie/Zaid,

    hehehe..tak de idea nak komen ekk.. alaa..komen je apa2 at least org2 kat sini leh ler baca.. Kak Yong pun selalu gak..baca blog ini.. :) So next taim jgn lupa komen yer.. TQ.. Muaahsss...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss