Tuesday, July 21, 2009

~~Ambil Darah & Makan Nasi Minyak ~~

Pagi tadi aku bawa kereta sendiri sebab aku kena pergi PPUM. Hari ni aku kena gi ambil darah sebab nak cek kolestrol dalam darah.. Minggu depan hari Isnin baru aku pergi jumpa doktor.

Aku sampai di PPUM dalam pukul 8 pagi terus gi ambik nombor..rasanya dekat 1 jam baru nombor dipanggil untuk bayaran. Lepas bayaran plak kena tunggu giliran untuk di ambil darah pun aku kena tunggu dekat satu jam. Bila nombor aku dipanggil aku dah risau dah.. Ialah mana tak risau nya.. aku nie tangan jenis tembun.. susah nak carik urat. Jadi tadi 2 doktor cuba untuk ambik darah aku.

Mula2 doktor yang terima aku carik laa urat aku tapi tak jumpa2 jugak pas tuh dia pas plak kat doktor yang kedua. Doktor yang kedua ini pun tak reti jugak.. 2 tempat dia dah cucuk aduhhhhaiii sakitnya. Yang paling sakit dia pi cucuk kat pergelangan tangan tuh..kat situ memang sakit..meleleh ayor mata aku.. Pas tuh dia pun surrender. Dia pas aku kat sorang nurse yang expert. Mula2 nurse yang pertama pun tak dapat jugak.. pas tuh datang yang kedua. Nama dia kalau tak silap aku sempat tgk kat name tag dia .. nama dia Goon.. Dia bagus.. carik2..pas tuh cucuk terus dapat.. Alhamdullillah legaaaa rasanya.. Next taim kena carik laa Ms. Goon nie.

Selesai .. aku pun kembali ke ofis. Tengok² hujan plak turun dengan lebat.. redah aje laaa...sampai kat ofis..dalam pukul 11.30 pas tuh pewut plak lapar.. sebab tadi pagi memang tak sarapan sebab sebelum ambik darah tak leh makan apa².
Apa lagi gi makan tengahari laa terus....

**************************************************************************************

Ahad, 19 Julai 2009 ada kenduri kahwin lagi. Kali ini kawan ofis hubby aku di Gombak. Weols pergi dalam 12.30 tengahari. Mulanya janji ngan Kak Yong sefamili kul 1.00 nak jumpa di rumah pengantin tapi nampaknya Kak Yong ada orang plak datang ke rumah dia.. jadi dia lewat sikit ke rumah pengantin.

Lepas makan², hubby ajak ke Plaza Idaman sebab dia nak carik bateri handphone dia. Dah tak de gi mana lagik terus laa balik umah..






Nasi Minyak ngan Jelatah, Ayam Masak Merah, Rendang, Nenas masak lemak,
Tempoyak ngan ikan bilis



Goodie Bag



Raja Sehari pada hari itu




Sempat plak beli Flip Flop nie kat Plaza Idaman..terus letak kat dashboard..

9 comments:

  1. skang femes ngan flip flop tu kan kak rinna, tp ada 1 ieda nampak, bukan bunga tp org sumo! cute sgt! ;)

    ReplyDelete
  2. Ieda,

    Yup skrg ni mcam2 ada..pilih jer yg mana suka..kan.. :)

    ReplyDelete
  3. mucuk suke mkn nasi minyak..dpt ari2 pon x pe.. =p

    mucuk punye flip flap lilo & stich..sgt comey..

    ReplyDelete
  4. i suker derma darah but nurse tu advice tak yah dermalah sbb urat i jenis halus...entah apa2 tah...

    i don't think so pasal tembun ker dak..ni kdg2 urat kt halus...tp tak sumer ada urat camnila...

    sedapnyer makan nasi minyak...santeklah pengantin tu...sempat lagi enterprem dgn haikal kat pintu gerbang...purple lagi...i like..hehe

    oo nama mende tu flip flop ye..baik letak flop poppy terus...jeles tau HB tak kasik letka kat keta...huhu

    ReplyDelete
  5. Posh,

    Betul laa urat kita pun jenis yg halus susah nak carik..jenuh laa doktor tuh dok picit2 lengan yg tembun..nie..hehehe

    Alaa ciannya..hubby tak bagi letak kat keta yer..tak pe laa wat hiasan je laa kat atas almari..cantik gak kan.. :)

    ReplyDelete
  6. uik rinna .. heheh hermm camner nieh lepas cek darah , mu makan nasi minyak lak .. heheh terkezut darah tuh .. kuikuikui

    den punn dah lama x pekena nasi minyak nieh

    ReplyDelete
  7. flip flop tu kan kak rina mmg menarik jek..mmg nak beli..tp dek kenang la anak dara 2 orghang ni suka main2..saya tamatkan dulu benda yg menjdi idaman hati ni...tunggu dah besar..dah besar derang pulak..flip flop fesyen baru plak kan

    ReplyDelete
  8. Sya,

    Iye laa ada anak kecik nie susah sikit laa..nak letak barang2 kecik gitu..sure..dia wat main2 nanti kan.. sabo je laa yer..akan dtg sure lagik canggih kan.. :)

    ReplyDelete
  9. selagi daya lom pose pulun wat majlis kawen

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss