Wednesday, July 01, 2009

~~Portal Baru~~

Effektif hari ini 1 Julai, semua kakitangan kat ofis aku kena clock-in/clock-out kedatangan menggunakan portal web kedatangan yang baru.. adess..ramai yang bengang ler nie.. sebabnya..tak boleh nak suruh org lain yang clok-in kan..

Iyelah Semua kakitangan kena guna userid/password yang sama macam nak masuk ke official email masing². Kalau dulunya portal, cuma guna nama ringkasan nama pas tu password masing² 123 jerk.. skrg nie..dah tak boleh guna cara gitu.. Tapi rasanya kalau orang² yang selalu datang lambat nie sure masih mintak tolong kawan² yang terdekat tolong clok-in kan..

Official mail pun bukan ada benda yang rahsia pun dalam tuh..so rasanya dia orang tak kisah kut bagi userid/password pada member² untuk tolong dia org. Mungkin pada yang guna email mereka untuk hantar atau terima dokumen sulit tak boleh laa bagi userid/password kat kawan² kan..


Ini laa web portal yang baru untuk clok-in/clok-out..



Ini plak web portal yang lama


Agaknya..tuh ler sebabnya pihak pengurusan membuat penukaran dari portal lama ke portal yang baru ni.. untuk elakkan dari orang lain tolong clock-in tapi entahlaa sampai bila plak laa portal ni akan bertahan..hehehe..sabor jaaa.. laa..



6 comments:

  1. besela tu mula2 sumer hangat taik ayam...pastu takde mende pun..hehe..back to yg lm gak hehe

    ReplyDelete
  2. kalo ada berry..leh clock in gak x? takut ada yg clock in from pda fon je..huhuhu...

    ReplyDelete
  3. Dee,

    Pengurusan pandai..dia bikin ini portal intranet..boleh login dari pc ofis saja..hehehe..tak boleh guna hpon kaa atau login dari luar.. :))

    ReplyDelete
  4. Omak aii .. straight tol UM ek kak... Hurm.. tapi takper untuk kebaikan bersama sebenarnya..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss