Monday, August 03, 2009

♥♥ Demam ♥♥

Pada hari Jumaat lepas, aku keja seperti biasa tapi tah cam na tiba² jek badan nie rasa lain macam jer. Badan rasa sakit², badan rasa panas dan seram sejuk dan kepala pun rasa cam berputar² jek. Dalam kul 12.00 tghari tuh, emak aku talipon bagi tau anak aku pun demam. Badan dia panas. Aku pun terus call hubby bagi tau dia yang aku dan anak aku pun tak sihat. Jadi dia mintak half day hari Jumaat tuh.

So lepas dia solat Jumaat, dia ambil aku kat ofis.. terus balik umah. Sampai umah ambik keta terus gi umah emak plak ambik anak aku gi klinik panel aku kat Jalan Ipoh. Sampai kat klinik dalam pukul 3.30 petang. Kat klinik plak dah ada beberapa pesakit tengah tunggu. Kena laa tunggu turn plak.


Klinik panel aku.. Klinik Senan dan Dr Jasbir doktor yang merawat.

Kesian anak ku.. terbaring sambil tunggu turn..

Turn kita orang masuk dlm pukul 3.45 kut rasanya. Cek anak aku memang demam panas. Tonsil dia bengkak. Risau gak laa..kan skrg nie macam2 penyakit. Lepas dah cek anak aku, turn aku pulak cek. Dah selesai cek tuh gi laa pulak ambik ubat dan mintak kan MC untuk anak aku.

Demam anak aku on/off la pulak..sebab malam² dia panas balik. Jadi hari Ahad semalam pegi balik klinik sebab ubat demam dia pun dah abis. Risau gak laa..napa tak baik² lagik demam. Doktor bagi tambahan ubat demam dan dia suruh monitor jika demam panas dia tak baik² jugak Isnin kena datang balik klinik untuk ambik darah.

Jadi pagi tadi alhamdullillah dia dah tak de demam. Tapi masih monitor lagik laa dan dia tak gi skolah agama pagi nie.. bagi dia rehat je kat umah dulu. Aku ke ofis cam biasa tapi iye laa badan pun tak de laa fit sangat pun ada batuk2 sikit nie.

Citer lain akan aku updatekan nanti yer.. mood tak sihat masih ada lagik nie.. jln2 blog pun plan² jek nie..


13 comments:

  1. rahat2 kan diri kak rinna, semoga cepat sembuh, take care ;)

    ReplyDelete
  2. mmg musim org sakit sekarang ni...take care yer kak...get well soon..n rajin2 makan ubat.. :)

    ReplyDelete
  3. Rin, jaga kesihatan. sekarang cuaca tak menentu.

    ReplyDelete
  4. skang ni mmg musim demam..seb bek dh ok ..tp monitor jgk..

    p/s: kak rinna..pls vote for aQeel utk my cute lil prince ek..

    ReplyDelete
  5. akk jangkit dgn sy eh??heee...

    minum air byk2 kak..pehtu letak coolfever tu ke kt pale..cpt sket ilang panas..kdg2 ubt doc ni x jln sgt sbb skrg mcm2 virus ade..yg mutasi la..apa la..

    take care ye...^_^

    ReplyDelete
  6. Semoga Rinna dan family sihat laa ye. Sama2 ler kita berdoa agar kita dijauhi dari penyakit yg berbahaya skang ni.

    ReplyDelete
  7. salam rina,
    syukurlah rina dah ok. skrg ni mcm2 penyakit ada tu yang dok risau tu kan. biar ler anak tu rehat dulu biar betul2 sihat baru ler gi skola.

    ReplyDelete
  8. Kak Rinna..
    dh sihat lom??
    jaga kesihatan ye...moga cpt sembuh.........

    ReplyDelete
  9. Terima kasih pada semua kerana sudi mendoakan Rin agar cepat sembuh.. Skrg nie cuma ada batuk2 je..

    ReplyDelete
  10. semuga cepat sembuh .. risau nieh .. skrg nieh musim H1N1 .. mintak dijauhkan semua bala itu ..

    kat kolej ieda nieh dah 4 kes dah ... biler nak tutup punn x tahu .. huhuhu

    ReplyDelete
  11. laa demam ke maksu?sian haikal pun demam?harap2 cepat sembuh semuanya..sekarang memang musim byk org demam n batuk2 ye kat sana?kitorang kt sini semuanya sihat2 alhamdulillah.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss