Thursday, August 27, 2009

♥♥ Kisah Semalam ♥♥

Semalam on the way nak balik.. hujan dah mula turun rintik². Riso plak kang lebat basah kuyup le pulak. Jadi berhenti laa kat tepi jalan kejap pas tuh sarung seluar hujan. sebab baju mmg dah pakai sebelum tuh. Pas tuh teruskan perjalanan, hujan pun turun makin lebat. Dalam hujan² tuh sempat laa singgah di Bazar Ramadan jugak beli air mata kucing, air soya panas, kuih lepat as usual laa feveret hubby kan.. dan kerang sambal feveret hubby gak.. utk pembuka selera..hehehe.

Hujan makin lebat jadi decide berbuka je laa kat umah mak/makcikku. Iyelaah kalau nak balik hari masih hujan nanti kang anakku basah kuyup pulak. Juadah berbuka pun simple jer.. masak byk² pun nanti tak abis makan. Lauk semalam Ayam masak asam, Kerabu Mangga, Ayam Goreng.. Selesai berbuka, weols balik laa umah sebab ujan tak lagi lebat sgt.. tapi anakku kena jugak pakai baju hujan sekolah dia.

Dalam pukul 10.30 sedap² dok layan program Kelab Pop, tiba² black out plak. Hubby pun gi bukak pintu tengok² ada beberapa rumah jer yang tak de elektrik. Ades sabo je laa.. Walaupun hujan tapi.. tak de plak rasa sejuk.. rasa bahang ada laa.. Tunggu laa jugak dalam 20 minit, elektrik pun 'ON' balik.. aku pun apa lagik terus laa gosok baju..

Dan² je siap gosok baju, elektrik 'OFF' balik.. aduhaiii.. cam na tido nie.. Mata dah mula ngantuk. Sebelum elektrik off balik aku sempat laa on kan aircond so bilik tuh sejuk le sikit. Boleh le melelapkan mata.. Aku terlena jugak laa sampai laa dalam pukul 1 lebih masih tak de elektrik dan badan dah mula berlengas.. dan dimandi dek peluh.. Dalam pada resah dan gelisah tuh aku terlelap laa balik dan aku sedar dalam pukul 2.30, elektrik dah back to normal. Alhamdullillah.. baru laa rasa selesa..sikit dan sambung tido hinggal laa pukul 4.45 pagi untuk bersahur...

Susah jugak kan tak de elektrik nie kan dan kalau tak de air pun lagik susah.... Jadi kedua² keperluan ini amat penting kan untuk kehidupan kita..

2 comments:

  1. kak...
    tp mak ina ckp biar xde elektrik jgn xde air...huhu..
    tp klau ina du2 penting........ :)
    xde elektrik kang boring plak..

    ReplyDelete
  2. Salam Rina

    Tu la kan kita mmg dah bergantung hidup kat electrik klu tak de susah dibuatnya nampaknya terbengkalai nak buat keje umah....

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss