Sunday, August 16, 2009

♥♥ Santai Je ♥♥

Sabtu, 15 Ogos 2009.. Aku tidak ke mana2 hanya di rumah aje. Pepagi dah kena kejut oleh anak aku. Iyelah lepas solat aku tido ler balik..ingatkan boleh lerr bangun lewat sikit.. Dua tiga kali dia kejut aku.. suruh bangun.

So dengan lemah longlai bangun ler jugak. Fikir2 apa laa aku nak wat untuk sarapan nie.. Hmm lama2 aku decide masak nasi je laa terus.. Ingat nak wat nasi lemak..tapi tak jadi le pulak.

Kiranya aku terus wat sarapan terus ke lunch ler..hehehe..senang keje kan. Dah jerang nasi.. aku potong sayur kobis wat goreng jer.. Wat goreng ikan masin plak..hehhe.. Dan last sekali aku wat Gulai Lemak cili Api Sardin dengan kentang.

Selesai masak2 lebih kurang pukul 10.30.. apa lagi makan ler..kan.. Beselera tengok anak aku makan. Iyelah dia suka sgt makan ikan sardin.

Selesai makan, aku membasuh segala cadar2 yang ada.. sebab baju dah basuh hari sebelum tuh. Dlm pukul 2 gitu.. anak aku mintak nasik lauk sardin lagik..adess nasib baik ada sikit lagik nasi yang tinggal..

Petang plak dalam pukul 4.00 petang, hubby dan anak ke kedai Leong sebab CD dlm keta aku dah tersangkut tak leh nak eject tapi kedai leong tak bukak le pulak. Hubby bawak anak aku gi gunting rambut.

Balik dari gunting rambut dia bawak balik laksa.. so petang tuh weols suma makan laksa le pulak.. kenyang beb.. sampai ke malam..heheheh..

Malam plak layan plak citer Hantu Raya di Astro Ria..arahan Rashid Sibir.. Okey laa layan jugak laa citer tuh..tapi tak de serammmm..hehhee..

P/s : Tak de gambar nak tayang..tak sempat nak ambil..



4 comments:

  1. maksu,cemana masak lemak cili padi sardin tu.nak resepi..zaid pun suka mkn ikan sardin..hihi..

    ReplyDelete
  2. Adam pun kalau cuti sekolah awalnyer dia bangun...pas tu paksa eynda bangun lak tu...cepat je tanya apa mama nak masak utk sarapan pagi ...

    ReplyDelete
  3. tgk gak antu raya tu..ntah apa2..hehehe..

    ReplyDelete
  4. Zaid/Ninie

    Ades resepi yg maksu buat senang jer.. Cili padi dlm 6 biji, kentang, asam keping, santan kotak, sardin.
    Maksu tak letak bawang pun kalau zaid nak letak bawang pun boleh..hehehe..

    Tumbuk cili padi ngan kunyit idup kalau ada... kalau tak guna kunyit serbuk pun boleh, pas tuh masuk dlm periuk letak santan, letak kuah sardin tuh jgn masuk ikan dulu.. masukkan kentang, letak kunyit serbuk, asam keping dlm 2 keping kalau nak ganti ngan tomato pun boleh. Masakkan kuah dan kentang hingga empuk..letak garam..pas tuh baru masukkan ikan.. Masakkan lagi hingga kuah mengelegak..dan santan pekat sikit..rasakan laa ada masam sikit dan secukup rasa..pas tuh.. boleh laaa makan... Selamat Mencuba..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss