Thursday, August 13, 2009

♥♥ Takziah AlFatihah - Ustaz Asri Rabbani ♥♥

Innalillahhiwainnailaihirojiun.. Al Fatihah dan Salam Takziah buat keluarga Ustaz Asri dari Kumpulan Rabbani. Moga Rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman.




Sedih laa jugak bila mendapat tahu tentang kematian Ustaz Asri ni.. Iyelah aku suka sgt dengar lagu² Rabbani..lebih² bila Ustaz Asri nie menyanyi. Aku ingat lagi.. 2 tahun lepas bila aku dan ofismate pergi berbuka pose di Hotel Singgahsana. Setiap tahun Kumpulan Rabbani akan buat persembahan mereka di sana. Memang best dan sore Ustaz nie memang superp..kalau dengar live. Iye laa nak wat cam na..kan Allah lebih sayangkan beliau.. Moga allahyarham akan berbahagia di sana...


Petikan dari BeritaHarian Online

KUALA LUMPUR: Ketua kumpulan nasyid Rabbani, Asri Ibrahim, 40, meninggal dunia di Hospital Pantai, di sini, kira-kira jam 11 pagi tadi kerana sakit jantung.

Allahyarham yang juga penyanyi utama kumpulan itu dilaporkan pengsan ketika mengendalikan program Syahadah musim kelima di Angkasapuri, sebelum dikejarkan ke hospital berkenaan.


13 comments:

  1. innalillah...ustaz asri ni baik sgt orgnyer, suke sgt tgk dia..terkejut ieda dgr berite ni, semoga rohnyer dcucuri rahmat, amin...

    sedihnyer..

    ReplyDelete
  2. ha..terkejut nya..ma pun suka sngt dgar suara dia..lemak merdu..takziah & al fatihah..moga rohnya dicucuri rahmat..

    ReplyDelete
  3. innalillah....muda lagi beliau ni...AL-FATIHAH....

    ReplyDelete
  4. inalillah .. terkejut aku rinna .. terus bukak berita harian ...

    hermm .. ajal maut ditangan tuhan .. mana yg sempat bertaubat .. taubatlah .. kalau tidak hanya dia dan yg esa saja yg tahu kan ...

    anyway lagu2 dia memang ieda suka jugak dgr .. kena dgn halwa telinga

    ReplyDelete
  5. ALFATIHAH...
    dari Dia kita datang..kpd DIA kite kembali..

    ReplyDelete
  6. Semoga rohnya dicucuri rahmat.

    Suka dgr ustaz bercakap. Bahasanya sgt tersusun dan teratur. Tak jawab merapu2 walaupun kekadang disoal soalan merapu (konon2 lawak ler)..

    ReplyDelete
  7. al-fatihah...
    adex suka sgt gak dgr suara dia..lemak merdu...
    org2 macam ni..Tuhan lebeh sayangkan...

    semuga rohnye ditempatkan bersama2 org yg beriman...amin...

    ReplyDelete
  8. al fatihah..!!!mmg ustaz ni best ..suara pun menusuk kalbu...
    baca blog kak rina baru tahu sbb tk baca paper lg..

    ReplyDelete
  9. Innalillah..
    Takziah untuk keluarga arwah...
    semoga arwah di tempatkan dalam golongan orang2 yang beriman....
    AMIN...

    ReplyDelete
  10. kematian @ mati itu rehat...

    so sebelum berehat... kita kene le berusaha lebih utk pastikan rehat kita itu amat menyeronokan.....

    ReplyDelete
  11. al fatihah...sakit jantung rupanya...baru tau...sore dia mmg sedap..yg azan kat tv berapa aku tak igt...tv3 rasanya..sore dia la...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss