Monday, September 28, 2009

♥♥ Hari Raya Pertama ♥♥





Hari Raya Aidil Fitri jatuh pada hari Ahad, 20 September 2009. Seperti tahun² sebelumnya aku memang balik ke Perak untuk berhari raya. Tema kaler untuk raya tahun ini adalah Pepel Kaler..heheheheh. Tak de plan pun nak kaler pepel tapi sebab tgk baju yang ditempah ada plak kaler pepel..so carik laa baju melayu hubby dan anak aku kaler pepel..

Pagi raya..seperti biasa lepas orang lelaki balik dari sembahyang raya, weols bersalam-salaman dan bermaaf-maafan di antara satu sama lain. Lepas itu bersiap-siap plak pack² baju terus sebab weols semua akan check out dari umah FIL dan akan bermalam pula di rumah Kak Imah.. (akak ipar ku). Lepas letak beg² semua, weols ke Bukit Pekan di Kampar untuk melawat kubur arwah abg sulung hubbyku dan juga arwah opah dan sedara mara hubbyku.

Lepas melawat ke kubur, weols gi plak ke rumah ibu saudara hubbyku (adik pada FIL) dan juga singgah di rumah saudara mara yang lain. Sakan gak laa jalan2 ke rumah sedara mara pada hari raya pertama.




Hubbyku dan ayahandanya..


Ayahandaku dan abangnya.. masing² berumur 84 dan 88 tahun
masih sihat walafiat..alhamdullillah




Aku sekeluarga bersama Kak Yang dan anaknya
Kak Yong sekeluarga dan Angah sekeluarga



Beraya di rumah sanak sedara..


9 comments:

  1. wah..bergaya 1 family..pepel gitew..

    ReplyDelete
  2. Amboi..bukan main lagi bergaya ngan purple anak-beranak ni..hihi

    ReplyDelete
  3. santekler kaler purple...sama dgn kite...hehe

    ReplyDelete
  4. phewitttt,purple gitu,lawa2x...lembut jek kaler nye,amboi kak,sakan yek beraye,bile nak mai umah kila plak nie

    ReplyDelete
  5. huhuhu..raya sakan nampak ...ok la tu ini le masanye nak bergumbiera dengan kaum kerabat...sedara mara....

    salam aidilfitri utk kamu sekeluarga....

    ReplyDelete
  6. kita sm ar kolor pepel d pg raya..hehehe

    ReplyDelete
  7. warna ungu tahun ni beraya... cantik nyer..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss