Monday, October 05, 2009

♥♥ Mandi Manda ♥♥

Salam..

Aduhai..dah beberapa hari ini aku tak sempat nak update blog aku ini. Sebabnya aku bz nak siapkan kertas permohonan jawatan baru untuk tahun 2011. Pening pale aku nak fikir tuh yang tergendala nak update.. Tapi alhamdullillah siap juga cuma tinggal nak bagi boss aku semak aje..

Okey laa..nie aku nak citer pasal aku, Angah dan Kak Idah sekeluarga pergi mandi manda di Kolam Air Panas di Felda Sg Klah. Kiranya weols singgah sini on the way nak balik ke KL. Selama weols ulang alik ke Perak nie mmg tak pernah pun singgah. Kira ini 1st taim ler aku ke sini. Seronok jugak laa..

Ada dua tempat untuk mandi manda. Satu kolam air panas dan satu lagi kolam air sejuk. Mula2 tuh weols ke Kolam Air Panas. Ada satu kolam tuh kira besar jugak laa.. dan air tak le berapa panas dan boleh laa jugak berendam kat dalamnya. Kat bahagian kolam air panas tuh ada jugak kolam² yang kecik². Kolam kecik² ini kebanyakkannya airnya memang panas.. Kalau rasa badan tuh kuat cuma laa rendam kaki dalam kolam air tuh.. Aku pernah laa cuba rendam tapi tak laa lama.. tak tahan beb.. panassss... Ada sorang brother tuh, dia turun plan². Mula2 rendam kaki, pas tuh badan.. pas tuh dia benamkan diri dia dalam air panas..tuh.. Adalah dalam 5 minit kut dia rendamkan seluruh badan dia..dalam air panas tuh.. Iks aku cuma tahan rendam kaki seminit jer.. pas tuh tak tahan dah...

Dah puas kat kolam air panas... weols ke kolam air sejuk plak laa.. Dah anak aku sibuk ngajak ke situ.. Mandi manda laa weols sampai kul 4 petang.. Salin baju.. pas tuh balik laa.. Perjalanan balik singgah di Hentian Ulu Bernam untuk solat dan makan.. Mee Kari kat situ mmg sedap.. dan kuahnya pekat..Dan kenyang apa lagik.. teruskan perjalanan balik ke KL..

Di Kolam air panass...


Di Kolam air sejuk.. seronoknyaa anak aku




Air pancut dok hentam badan....


Di tempat air panas bertingkat


Sebelum mandi sempat makan burger dulu


Kolam tempat rebus telur..


Singgah di Ulu Bernam makan mee kari sedapppppp




8 comments:

  1. Masuk sini kena byr brp? Penah ler nak singgah sini gak..tapi masa asek mencemburui aje, hehe..

    Si bujang Rinna tu nampak sungguh puashatinya dia..tgk cara dia jalan pun tau, hehe..

    ReplyDelete
  2. Alona,

    Bayaran masuk utk 2 kolam tuh Dewasa RM10 hengget jer.. :)

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaa best nyer rinna gi bawak anak2 mandi ... anak2 ieda dah banyak kali mintak bawak gi air terjun ... huhuhu

    biler lah dpt bawak mereka nieh

    best aar nampak sejukkk jerk

    ReplyDelete
  4. Ieda.. bukan anak je yang seronok.. mak bapak pun ikut seronok jugak.. :)

    ReplyDelete
  5. kak,kila slalu dok p sni...ade 2 kolam kan,satu kolam air panas,satu lg kolam air sejuk,bestt kan...ade satu tmpt tue leh rebus telur,dlu kila dok kat slim river,so dkat la p sna

    ReplyDelete
  6. bestnya..lama x mandi pool atau air terjun..

    ReplyDelete
  7. bestnyer bermandi manda....bess gak tmpt ni yer...hehe

    harus terai nie...hehe

    ReplyDelete
  8. waHHHH mandi kolam air panas besttnyeeeeeeee

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss