Monday, November 02, 2009

♥♥ Cerita Semalam... ♥♥

Semalam hari Ahad, hubby aku ke Kuantan, outstation ada kursus. Dia menginap di Gambang Resort dan akan berada di sana dari hari Ahad hingga hari Selasa. Jadi hari nie aku drive sendiri laa ke ofis.

Sebelum hubby aku bertolak, aku dah siap pack kan baju dia dalam bag yang dia dapat dari ofis, baru bag tuh belum penah pakai lagik. So dia bertolak dari umah dalam pukul 8.30 pagi sebab dia akan naik kereta ngan ofismate dia yang tunggu dia kat ofis. Tiba² dalam pukul 9.30 aku terdengar laa alarm motor dia.. ehh biar betul tak kan laa patah balik. Rupa²nya hubby bagi tau bag yang diikat di belakang motor dah jatuh atas jalan dan terseret laa.. abis koyak bag tuh.. ngan sehelai seluar slack.. seluar raya baru beli plak tuh..sayang betul, Tshirt sehelai rosak sikit belah bawah..tuh, seluar bermuda dia.. koyak teruk jugak laa.. ish.. nasib baik hubby tak jatuh.. bag aje yang koyak.. Rasanya ini kali kedua bag dia jatuh..bila dia ikat kat belakang motor. Terpaksa laa tukar bag..pakai bag sandang belakang..tapi bag tu kecik sikit laa..muat2 jert..baju.. Tak leh laa letak lebih sikit baju. Nasib baik laa tumpang kawan kalau tak sure kena tinggal dah tuh..


Bag.. yang dah siap di pack..


Hubby yang dah siap sedia nak bertolakk..


Alahaii.. bag yang dah koyak terukk...


Abis.. koyak seluar.. baru.. dia.. beli masa raya hari tuh.. adess.. sabo je laaa


Aku plak lepas zohor .. aku ke rumah Pak Lang aku.. (abg mak aku).. kat Country Heights di Kajang. Aku tak drive tumpang makcik aku laa.. Jumpa pakcik aku (adik mak yang bongsu) dan Pak Andak aku (abg mak aku yang no 3) kat situ jugak.. Mak aku dan adik beradik yang lain ada laa berbincang hal keluarga sikit. Aku dan anak aku.. berbual² ngan sepupu aku zila dan mak lang aku. Dalam pukul.. 6 gitu ingatkan dah nak balik.. tapi sepupu aku Lina.. yang on the way baru balik dari Penang akan singgah..kat situ.. jadi weols pun tunggu le kejap.. Dapat laa jumpa baby baru dia.. Adam.. comel sangat..

Gambar Adam yang sempat dicapture.. guna hp aje..
sebab hubby bawa kamera gi Kuantan


Gambar kolam dalam rumah Pak Lang aku..


Laman umah Pak Lang aku.. rumah sebelah tuh ada kolam renang....

Semua gambar² ini di ambil guna kamera hp jerk.. tuh yang blur sikit..tuh..

7 comments:

  1. la sian gan suami sis rina.. nasib la x jadi apa2 yg buruk.

    lawa la umh pak lang sis.. comel baby tu..

    ReplyDelete
  2. Bag tu ikat tak kena kot....nasib baik bag je yg jatuh kan...

    ReplyDelete
  3. nasib beg jer yang jatuh... ape2 pun alhamdulillah Hubby akak x ape2...

    ReplyDelete
  4. uii..naseb bek beg tu terseret cenggitu aje. Kalo dia termasuk kat celah2 tayar motor..bahaya gak hubby Rinna tu.
    Nak wat camne..takde rezeki beg tu nak sampai Kuantan, hehe..

    ReplyDelete
  5. sib baik ur hubby x jatuhkan..syukur alhamdulillah..

    lawanya umah paklang awk tu..bilalah nk ada swimming pool kt umah sendiri..kehkehkeh..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss