Tuesday, December 29, 2009

♥♥ Digi Broadband ♥♥

Hari tuh aku ada bagi tau yang aku dan hubby ada 2 broadband line celcom kan. Jadi entah macam mana pada masa PC fair hari tuh, weols nie saje laa nak try guna Digi Broadband plak. Masa tuh tengah offer RM48 hengget sebulan kalau kita guna modem sendiri. Lagi pun Digi tak de kontrak² so kalau tak suka boleh laa terminate line kan. Bila promoter tu check kawasan rumah, kira line kat situ dah 3g.. jadi weols pun sign ler.. Bayar RM58 kira bayar advance dulu laa.. 10 hengget pendaftaran dan 48 hengget bulanan.

Compare laa guna Digi dgn Celcom, memang berbaloi laa guna Digi sebab full bar.. laju jerk.. download dan upload. Tengok youtube pun tak de sangkut². Kalau aku tak on9, hubby siap nak guna Digi lagik dari Celcom.

Jadi skrg nie Celcom line yang aku punya tuh dah terminate.. So aku guna Digi skrg ini.. Harap² tak de masalah laa broadband ini... Iye laa mungkin laju sebab tak ramai lagik yang guna..tak macam celcom dah ramai penggunanya..kan.


Tengok tuh full bar.. lagik..


Modem aku sendiri.. ngan sim kad Digi..




PO yang belum di cop..adess..penatnya..

Aduhai.. dah 2 hari aku dok mengecop PO sebabnya boss aku kena tanggungtugas jadi PO ini boss aku yang sain.. jadi bila dia yang sain kena la cop kan.. naik lenguh tangan aku.. Nasib baik boss yang satu lagi tuh cutinya tak lama kalau tak..adess..

Selalunya kalau utk Bahagian aku aje tak laa byk sangat..nie kena kaver bahagian lain plak..tuh yang longoh tangan den nie haa.. Sabo je laa..


8 comments:

  1. kalu ok i nak terai ler sbb maxis la ni cam hampeh gak...mahal lak tu huhu

    ReplyDelete
  2. Posh gi ler..kat Digi Center tuh.. tgk kawasan rumah u Digi cover tak..kalau ok kira boleh sgt ler..tuh. Mmg murah.. RM48 jerk.. kalau celcom RM68.. save RM20 hengget tuh.. Kalau beli modem dia org kalau tak salah RM88 sebulan kalau sendiri tuh laa dia.. RM48 jerk..

    ReplyDelete
  3. wow!! thanxx bg tau kak, ieda pon berkire2 nak pakai pe sebenornyer...thanxx kak rinna! :)

    ReplyDelete
  4. Skng ni guna bb clcm..still ok lg..
    tp x tau la bila dh g shah alam nt ok ke ko..
    klu ko bleh la try digi plak kot..

    ReplyDelete
  5. iye ke? ye laa..digi kan baru je wt broadband. Rasanya dia lagi bagus dr Wimax tu..sebab byk tempat dia leh cover.

    TQ atas info..ari tu ada ler promoter digi dtg dekat (dorang wat promosi kat Tpg Sentral) tp sy jln laju jerk. Tak layan..hehe..

    ReplyDelete
  6. huhu, psni upd8 la review digi broadband tu ok ke x :)


    klik drumstick~

    ReplyDelete
  7. Digi ok ya kak??
    ina n k sebey2 gak ni tuk second line..huhuhu..

    ReplyDelete
  8. Ina - gi laa servey kat booth Digi.. cek umah Ina dah di kaver ke belum..:) So far akak dah pakai sebulan okey jerk..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss