Wednesday, December 16, 2009

♥♥ UniKL-BMI Family Day - Prt 1♥♥

Hari : Jumaat
Tarikh: 11 Disember 2009
Lokasi : Holiday Inn, Batu Feringgi, Pulau Pinang


Pada hari ini aku cuti laa beb.. iyelah KL mana ada cutikan hari ini.. Hubby aku cuti laa sebab dia keje kat Gombak.. Sebenarnya aku cuti sebab ikut hubby aku ke Penang. UniKL BMI wat Family Day dia orang kat sana. Weols menginap di Holiday Inn, Batu Feringgi.

Weols bertolak dari rumah dalam pukul 9.00 pagi dengan kereta. Ada gak ofismate hubby yang naik bas. Ada 3 bijik bas semuanya dan lebih kurang 500 orang yang menyertai Family Day kali ini. Pada yang tak naik bas dapat laa RM100 utk duit minyak. Aku ada jugak tanya hubby napa tak nak naik bas.. katanya dah penuh..abis cam no.. naik laa keta kan... Jauh tu.. sebab weols sampai di Penang lebih kurang pukul 4 petang. Sampai je..ada laa welcome drink.. air oren jo .....jadi laa..basahkan tekak..hehehe...pas tuh gi kat Urusetia gi ambik kunci bilik.. Nasib laa.. Cik Roy bagi weols pilih.. bilik.. dapat laa satu floor ngan Kak Yong & family.. tingkat 6.. dan no bilik 634..

Lepas solat.. weols turun ke pantai sebab ada acara bina istana pasir... Weols tak de laa join masuk contest tuh.. cuma Kak Yong & family jerk yang join.. saja suka2 katanya... Anak aku bila dan jumpa Mizan.. apa lagik makin seronok laa...main pasir tepi pantai.. Ombak kuat sungguh.. iye laa petang tuh air tengah pasang tak de laa bagi dia orang mandi laut cuma main² tepi pantai jerk.. Lepas acara wat istana.. budak² nie gi mandi lak kat kolam.. teman kan dia orang sampai kul 7 malam. Lepas tuh.. weols balik bilik.. mandi² untuk makan malam ler pulak...




Gambar yang cam wajib jerk..kalau gi mana2
mesti ada gambar dlm keta..gini..ahakss..





Sempat ambik gambar..dlam perjalanan..



GPS yang dipinjam dari Kak Yong... berguna gak..
bila nak carik jalan ke Holiday Inn



Bilik kami.. selesa..jugak..laaa 2 katil queen



Anak aku dapat jek remote terus..carik canel Disney..



Sempat gak nak enterpremm..jap....



Adess.. dalam bilik air pun sempat lagik bergambar..
sebab cerminnya bosaaa..laa..



Kat pantai ada banyak kuda.. cuma dapat bergambar jek laa..
kalau nak naik..kena bayor RM30 beb.....



Alaa tomey..dak Aina.. aku kalau jumpa diaa..asik laa nak ciom2
pp dak gebu nie..


Hmm.... seronok tul anak aku ngan mizan dan anis.. main2 tepi pantai...




Nie acara bina istana pasir... Kak Yong dan Hisham



Lepass.. aktiviti pantai terus ke kolam renang plak...


Okey next N3 aku citer lagik yer...

11 comments:

  1. bestnya kak rinna...
    cuti2 msia ye..
    syok...

    ReplyDelete
  2. salam ziarah..owh keje BMI ye? kem salam kat nanie ye

    ReplyDelete
  3. cantiknya rinna otel dia .. waaaaaa pueh ati nieh ...

    gi batu feringgi yerk .. dah lama ieda x kesana .. 1st time pergi masa sek dulu2 ayah ada family day di sana .. huhuhuh dah lama dah tuhhh

    ReplyDelete
  4. slm..

    bestnya akak bercuti2 ni..happy jer tgk..

    ReplyDelete
  5. ke btu ferringhi ya..bestkn xtvty pantai kat stu..:)
    malam2 p nite market..kak sempat tak p pesta penang?

    ReplyDelete
  6. Ina - Mmg best laa cuti2 tepi pantai nie..

    Ina Hashim - Rin tak kenal Nanie tuh..sebab yg keje BMI tuh my hubby..

    Ieda - Hmm Rin pun ini kali 2 ke Penang.. Ieda kena pegi lagi tuh ngan family plak..

    Mamadanish - Berkumpul ramai2 mesti la best.. :)

    M@ - Kak Rin pi laa kejap jalan2 kat nite market depan hotel tuh.. :) Pesta tak sempat nak pegi laa..

    ReplyDelete
  7. x sangka husband rinna pon sama unikl gan puteri..cuma put3 unikl MFI kt bangi.hikhikhik...

    syok ar family bmi siap bg duit minyak lg. kitaorg pon ada family day tapi xde lak budget tuk minyak kete.ahaks..

    ReplyDelete
  8. Owhh ye ker puteri.. kira satu kapal laa yer.. :)

    ReplyDelete
  9. seronok2..

    bila la zana nk g penang.. lama dh x g sana.. teringt nasi kandar.. pehhh..

    ReplyDelete
  10. best kan ada famili day cenggini.

    Masa kat sana full ek?? kalo idak..leh ler gi jenjalan kat Telok Bahang..tak jauh dah dari Holiday Inn tu. Kat situ ada pintu masuk nak ke Taman Negara Penang. Cantek gak kalo nak bergambar..

    Guna GPS?? Hmm...kitorang kalo tak tau jalan..guna software Garmin kat hp, hihi..leh laa..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss