Monday, March 01, 2010

Jalan-Jalan Cari Makan Ke Bagan Lalang

27 Februari 2009, Sabtu

Aku sekeluarga dengan Kak Yong dan Angah sekeluarga pergi ke Bagan Lalang. Sehari sebelum tuh Kak Yong dah telefon ngajak weols.. Hubby masa tuh tak bagi jawapan lagi nak pergi ke idak.. So esoknya Sabtu.. weols pun confirm jadi pegi.. Lepas jerk solat Zohor weols pun plan jumpa kat Hentian Nilai. Dari situ weols konvoi ke Bagan Lalang.

Kak Yong bagi tau yang Shamnya teragak nak makan seafood kat situ. Weols pun belum pernah laa lagi gi makan seafood kat Bagan Lalang. Kak Yong dan Angah dah penah laa makan kat situ. Sebelum sampai di Bagan Lalang tuh.. weols singgah kat surau yang berdekatan untuk solat Asar. Pas tuh weols gi lepak² kat taman permainan bagi budak² nie main² dulu.. Iye laa weols sampai kat situ pun baru pukul 5.30 petang dan restoren tun pun belum bukak lagi..

Dalam pukul 6.30 petang.. weols pun pergi laa ke restoren tuh.. makk aih punya laa ramai orang.. nasib baik laa ada tempat.. sebab ada beberapa meja telah di reserved dulu. Weols pun silap lupa nak reserved..awal².

Antara makanan yang dioder..Sup sayur, Kupang (rasanya kut), Siakap Stim, Ikan Cencaru Bakar, Telur Goreng (utk budak²), Sotong Goreng Tepung (ini yang diidamkan oleh Sham)..ada satu lagi jenis lauk lupa plak namanya..masak sambal..dan Air Fresh Oren 2 Jug.. Hmm memang sedap makan kat sini..

Weols beransur dari situ dalam pukul 7.45 dan singgah solat di surau yang weols singgah masa solat Asar tadi untuk solat Maghrib plak dan sampai kat umah dalam pukul 10.30 malam iye laa ambil masa dekat 2 jam laa perjalanan.. tapi memang seronok.. dapat makan bersama-sama. Sayang sekali Kak Yang tak dpt ikut.. kerana kata Angah.. ibunya tak berapa nak sihat....
Kat sini laa weols makan...


Hmm..dah besar dah.. Umar Raziq.. chubby sungguh pp dia skrg..


Sham, CD, hubbyku..Raziq dan Razin


Kak Yong, Hubbyku..dan Aku

Weols yang wajib..diambil gambar


Aku dan Angah sempat lagik...posingg..


Apa laa yg diceritakan oleh hubbyku itu..Aku plak khusyuk mendengar..


Antara makanan yang sempat ku ambil gambar...


Hmm..kenyanggg.. licinnnn...

Ada banyak lagik gambar.. tapi aku uploadkan kat FB..aje laa..yer....ini cuma diantaranya je laa.. :))

6 comments:

  1. mmg best makan kt bagan lalang ni sis.. bila la nak g lg ker sana..

    nmpk menyelerakan..

    ReplyDelete
  2. comey nyer baby umar tu!! gerammm!! :)

    ReplyDelete
  3. bessnyer makan ramai2 cam gini...nanti nak teraila tempat u rekomen ni cam bess ajer hehe

    ReplyDelete
  4. bestnye rinna ni jalan je. dulu masa akak pegi 2000 bagan lalang tak berapa cantik sangat.sekarang nampak cam cantik plak.

    ReplyDelete
  5. baru pas g mkn kt bagan lalang mlm kelmarin..hehe

    ReplyDelete
  6. tgk aje ler..
    mmg tak nah sampai lg kat bagan lalang ni..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss