Tuesday, June 01, 2010

Kenduri Kahwin di Melaka

29 Mei 2010
Sabtu

Pepagi lagi dah bangun.. lepas solat Subuh bersiap² nak ke Melaka.  Weols dapat jemputan ke kenduri kawin sepupu hubby aku, Abg Ta di Lorong Pandan di bandar Melaka..

Weols bertolak dari rumah dalam pukul 8.15 pagi sebab dah janji ngan Kak Yong dan Angah akan tunggu di R & R Nilai.  1 Km nak sampai R&R..Nilai.. rupanya.. tempat nie tengah di renovation..jadi weols pun meneruskan perjalanan ke R&R Seremban laa..pulak..  Aduhai.. nak menyampai kan ke R&R nie jalan punya laa jem.. Adalah dekat 2 Km jugak laa jalan slow² jerk.  Rupa² ada kemalangan maut sebuah lori barangan terbaba terlanggar lampu di tepi jalan.  Melepasi kemalangan tuh perjalanan kembali lancar.

Jalan jem.. ada kemalangan maut..sebuah lori melanggar lampu jalan..

Aku & Kak Yong sempat posing lepas sarapan..

Sampai di R & R, sarapan pagi laa weols nie.. Aku makan meehoon goreng ngan air teh'o ais..dan anak aku share makan meehoon tuh ngan hubby..iye anak aku bukannyaa banyak sangat makan.. Kat R&R nie pun ramai orang iye laa dah yang kat Nilai tuh tutup kan.. so ramai yang bertumpu kat sini..laaa..

Hmm..geram betul ngan Umar Raziq nie kejap ajer dah besar...

Selesai makan weols pun gerak laa ke Melaka.. Sampai di bandar Melaka.. mula laa mengharungi jalan yang banyak dengan trafik light.. rasanya ada laa  7/8 trafik light...Sampai di rumah pengantin dalam pukul 1 tengahari..  Pengantin tiba dalam pukul 1.30 petang..

Ini laa pengantin nyaa.. Selamat Pengantin Baru...
Semoga kekal hingga akhir hayat



Aku ngan Angah....tengok tuh Umar Raziq lena tul tidonyaa..


Hubby bergambar ngan kawan dan Abg Ta..bapa pengantin

Weols gerak dari rumah Abg Ta dalam pukul 2.30.. menuju ke surau yang berdekatan untuk solat.. Lepas solat tuh weols plan nak jalan² ke bandar Melaka.. tapi sebab dah dekat pukul 3 petang.. tak jadi laa plan tuh.. so weols gerak balik  laa.. dalam pada tuh sempat lagi plan untuk singgah di Nilai 3..

Sampai di Nilai 3 dalam pukul 6 petang.. so weols masing² gi laa shopping barang² apa yang nak dibeli..Weols solat di surau yang disediakan di situ.. pas tuh makan malam kat situ jugak.. Beransur pulang meninggalkan Nilai 3 tuh dalam pukul 9 lebih masa tuh banyak dah kedai di tutup..

Weols sampai di rumah dalam pukul 10.30 malam..

P/S : Gambar cuma sebahagian aje di letakkan di sini.. 
kalau nak tengok yang lain boleh laa cuci mata kat FB aku..

2 comments:

  1. tahniah utk kedua mempelai...la ni kan musim org kawen hehe

    ReplyDelete
  2. comellah kwn rinna tu..selamat pengantin baru..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss