Monday, July 12, 2010

Novel SPANAR RINDU SKRU


Ini adalah novel terbaru yang aku beli di MPH.. 
masa aku ikut Cik Mell ke Mid Valley.. 
Tak de plan pun nak beli novel.. tapi tgk pada tajuk 
cam best aje kan.. So terbeli laa jugak.

Ceritanya best juga tapi ada laa sedihnya..
Cinta bersatu akhirnya tapi berakhir dengan trajedi..
Kira gembira dalam sedey laa..

Kalau sesiapa yang minat dengan novel
boleh laa dapatnya di MPH atau
kedai buku yang berdekatan..hehehe
siap promote laa pulak..

Ada sinopsis nye aku bagi korang baca sikit...

"Pertemuan tanpa diduga di alam maya membuatkan hubungan Minah Spanar dan Mat Skru bertambah erat. Sehari tidak berchatting terasa dunia seakan tidak ceria walaupun mereka tidak pernah bersua muka. Spanar sering berkongsi rasa dan cerita dengan Skru tanpa sebarang curiga. Skru yang bertindak sebagai pendengar dan penasihat membuatkan jiwa Spanar sentiasa tenang. Setiap kali dilanda rindu, kepada Skru, dia meluahkan semuanya. Sikap Skru membuatkan Spanar mengingati Amin, lelaki yang dikenalinya tujuh tahun yang lalu. Dia pernah ada rasa sayang pada Amin, namun mereka terpaksa berpisah kerana perbezaan taraf. Akhirnya, Amin pergi akibat rasa terhina. Dan selama itu jugalah, dia menjadi penunggu yang cukup setia. Perpisahan itu amat menyakitkan. Alangkah indahnya jika selepas perpisahan, wujudnya pertemuan. Pasti tiada insan yang merana dan tiada jiwa yang menderita. Dia ingat lagi pesan Amin; “Amin harap Reen semai ikatan hubungan kita dengan baja kejujuran dan keikhlasan supaya bercambah benih kasih dan sayang. Amin doakan kejayaan Reen. Ada jodoh kita akan bertemu kembali…”

8 comments:

  1. lama x baca novel..kena start balik nih..

    ReplyDelete
  2. bess gak jln citer ni...enjoy reading...hehe

    ReplyDelete
  3. nk kene masuk senarai carian gak novel ni..
    cam bes je....

    ReplyDelete
  4. mcm menarik jer cerita ni...mmg dhlm sngt tk beli novel...pinjm..tk pun baca 0n9..huhu

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    KENDURI DURIAN

    ReplyDelete
  5. minat bce nobel tp x minat bli...bleh pnjm??? eheh

    ReplyDelete
  6. lama x baca novel.. last dulu baca masa tengah mengandungkan anak2..

    mmg seronok baca novel ni sis.. mmg x bole berhenti.. gian.

    ReplyDelete
  7. best ni.. selalu baca novel online je.. nak kene beli ni

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss