Tuesday, July 27, 2010

Sup Meletup..

Sabtu, 24 Julai 2010
Aku menemankan mak aku ke Taman Desa Tasik.. kat Sg. Besi. Ada hal sikit kat situ. Dalam pada tuh sempat laa singgah makan breakfast cum lunch terus.. kat gerai Sup Meletup.. Aku pun 1st taim makan kat sini.. teruja tengok periuk sup yang beso² kat situ.. Aku oder Meehoon Sup Campur Ayam dan Daging.. mak aku plak mee sup campur gak.. Rasanya memang meletupsss... Supnya leh tahan gak pedasnya..



Dalam aku sedang menikmati meehoon sup aku.. terpandang laa plate JJCM tergantung kat situ.. rupanya Serina dah sampai ke situ 26/6 hari tuh.. Kalau korang nak tgk tayangan JJCM tuh rasanya akan keluar TV pada Ahad nie sebab aku tengok gazetnya masa Ahad lepas..

On the way balik dari Desa Tasik, hubby aku telefon.. kata yang Abg Uda ada kat umah tengah repair paip dan lampu.. so sebelum balik tuh aku singgah laa beli rojak dan mee goreng mamak.. utk orang kat umah...


Uda tengah dok tukar housing lampu tuh.. rasanya hari tuh Abg Uda tukarkan kepala paip, pas tuh tukarkan plug waterheater yang fius.. seminggu ler.. kesejukan mandi air sojuk... Alhamdullillah sib baik laa Abg Uda aku nie expert dlm kerja² begini.. 



7 comments:

  1. amboi meletop yer,
    bole bawak wanie g situ nie,
    hihihi:)

    ReplyDelete
  2. sedapnyer kat mana kedai nyer ni..kalu JJCM dah masuk confirm shedap hehe

    ReplyDelete
  3. kak ada ke sop meletop kalau meletop macam mana nak makan wwawawawaa kakaka

    ReplyDelete
  4. kat belah mana kedai ni kak??sg besi tu doket je dgn rmh den..huhuhu~

    ks landmark skettttt...masehh~ =)

    ReplyDelete
  5. wah..rinna..nk trylah gak..dee pun suka sup2 ni..nak2 yg pedas meletup..

    ReplyDelete
  6. Kedai Sup Meletop nie dekat ngan Universiti Pertahanan Malaysia.. Kalau uols dari Cheras nak menghala ke NKVE.. akan nampak Shell kat situ ada simpang ke DESA TASIK..Jalan terus hingga sampai ke simpang 3.. belok kanan. Kedai tuh sebelah kanan..boleh nampak banner SUP MELETOP.. kalau tgk JJCM minggu nie boleh laa tau jalan ke situ.. :)

    ReplyDelete
  7. sedap tu.. pedas2.. suker sngt mkn soup. bole g terjah ni.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss