Tuesday, August 17, 2010

Berbuka Puasa di Keramat

Sabtu, 14 Ogos 2010
Hari nie aku berbuka di Keramat.  Seperti tahun² yang lepas² jugak laa... kiranya perkara wajib mesti berbuka puasa ngan keluarga kakak ipar aku.  Sebelum gi ke Keramat singgah kejap ke bengkel kereta sebab kereta cam 'jerking' plak.. pas tuh tengok plak minyak break cam dah tinggal 1/2 jerk.. so gi tambah laa..sampai penuh balik.. pas tuh baru ke Keramat.  Sampai dalam pukul 4.30 petang.. masa tuh Angah tak de kat rumah.. Yang kata dia orang ke Care4.. beli barang tapi tak lama tuh Angah pun balik..  So aku pun ada laa tolong² Angah dan Kak Yang menyediakan juadah berbuka puasa.. Kak Yong plak sampai dalam pukul 6.30 petang..

Tuu diaa.. Angah tengah menunjukan skill nya 
membuat mee gorang..

Kak Yang sedang membuat Ikan Siakap Kukus

Antara juadah weols .. Sambal Udang Petai, Mee Goreng, Tomyam 
Campur, Sayur Sawi, Ikan Siakap Kukus dan Kuih Kurma

Tengok laa anak bujang Angah dan anak dara Kak Yong..
dah ready.. duduk depan makanan...

Sedang menanti waktu berbuka pose...



Weols balik dari Keramat dalam pukul 9 malam.. tapau mee goreng ngan sambal udang untuk sahur.. Hmm..sedapnyaa...teringatkan makanan tuh semua...

9 comments:

  1. seronokkan berbuka ramai2.. masa nak berbuka pun berlalu dengan pantas..

    ReplyDelete
  2. alamak sis siakap kukus.. ni yg rasa nk buat tuk berbuka ptg ni.. feberet keluarga ni.

    ReplyDelete
  3. meriah la sis...teringin nk mkn ramai2 camtu

    ReplyDelete
  4. meriahnya rinna .. best2 ieda kalau dpt berkumpul ramai2 mcm nieh mau 2-3 pinggan hahahhah

    kalau balik kg , ieda selalu lah berbuka mkn nasi nieh .. kalau idok menu grg2 jadi pilihan lahhh :))

    ReplyDelete
  5. memang best bila berbuka beramai-ramai..seronok..

    akak ni tak dak orang nak sponsor gi buka puasa kat hotel..nak keluar duit sendiri..payahlah

    ReplyDelete
  6. besskan kalau berbuka ramai2 cam gini...tiba2 tingin nak makan mee goreng masak sendiri hehe

    ReplyDelete
  7. seronok bila buka puasa ramai2 gini kan rinna..

    ReplyDelete
  8. wahh sedap betul nampak.terliur2 dah ni kitorang kat sini.hehe..selamat berbuka semua.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss