Tuesday, August 03, 2010

CT Scan

Isnin, 2 Ogso 2010
Hari nie pagi aku dah bangun.. sebab aku kena bawa keta gi keje hari nie.. Aku sebenarnya ada appointment nak buat CT Scan. Doktor dermatolgy aku yang suruh buat.. Appointment aku dah buat 2 bulan yang lalu. Akunya appointment nak jumpa doktor 18hb nie..

Ini laa rupanya mesin CT Scan.. 
Kredit Google

Aku sampai kat PPUM dalam pukul 8 pagi. Dah daftar..so aku pun tunggu la kat ngan pintu bilik No. 5. Rupanya sebelum wat CT Scan tuh kena laa cucuk jarum nak wat 'line' supaya senang dia nak inject ubat. Aku mula tuh punya laa risau.. apa taknya.. aku nie memang susah nak cari urat.. tapi syukur doktor tuh dapat cari urat ngan sekali cucuk jerk..

Aduss pedihnyaa tangan aku masa nie..

Kat sini laa ruang menunggu.. depan bilik No. 5.. 
tempat cucuk jarum..nie.. Ramai gak pesakit tunggu giliran..

Dalam 1/2 jam pas tuh aku dipanggil masuk.. so bermula laa CT Scan aku.. mula² scan sekali..pas tuh kali yang kedua tuh laa dia masukkan cecair ubat melalui 'line' urat aku tuh.. laju jerk..dia inject..nasib baik tak sakit.. tapi aku penah rasa kalau masuk antibiotik memang sakit dan pedih giler..

Dah selesai CT Scan.. aku pun balik ofis.. laa pewut plak lapar iye laa.. sebelum pergi scan kena pose.. cuma boleh minum air jerk.. Nasib baik laa tak de pening².. iye fobia gak.. sebab aku kan bawa keta.. Sampai kat ofis dalam pukul.. 11 pagi..


11 comments:

  1. kenapa maksu nk kena buat ct scan tu?sakit ape?

    ReplyDelete
  2. sis saket apa? brani tol gi sepital sorg²..huhu~

    ReplyDelete
  3. Sakitnyer kene cucuk...CT scan ni untuk apa yek

    ReplyDelete
  4. salam kak, boleh tanya kak sakit aper sampai guna mesin ct scan

    ReplyDelete
  5. Salam visit..

    Mamawana Tak pernah buat CT Scan. Take care u. aduusss pedih tuuu jari..

    ReplyDelete
  6. Ninie : Doktor Dermotology (skin doktor) yang suruh.. Maksu ada jumpa doktor kulit so dia minta buat.. mungkin nak tgk samada ada masalah apa2 ker.. iye doktor kan semua dia nak siasat.. dont worry bukan sakit yang berat2 :)

    Posh & Yana - dah explain kat atas tuh yer.. dont worry tak de apa2.. tunggu result bila jumpa doktor nanti..

    Mamawana - TQ sudi singgah sini..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. beb .. harap x der aper2 erkkk .. insyaallahhh hope semua ok ..

    ReplyDelete
  9. zana pon pernah wat CT scan tu. Suspen kan masuk dlm tu bila pertama kali..

    harap2 sume ok..

    ReplyDelete
  10. utk apa ye? dh baca yg rinn jawab komen kengkawn lain tu..tp masih tak phm..hehe.
    Scan tu nak tgk apa? lapisan kulit ada masalah ke tak..camtu?? sori ler..nak tau, tu yg tanya tu..hehe

    ReplyDelete
  11. Na~ Rin pun tak berapa pasti sgt.. tu yg nak kena tunggu jumpa doktor.. baru tau utk apa kena pergi scan bagai nie.. Mmg ada masalah kulit laa jugak..so tu yg nak kena siasat tuh.. :)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss