Thursday, August 05, 2010

Salam Takziah

Al-Fatihah dan Salam Takziah buat keluarga Uwan Cik..


Rabu, 4 Ogos 2010
Pukul 1.30 pagi.. aku terima panggilan telefon dari makcik aku.. beritahu yang Uwan Chik telah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir pada pukul 1.20 pagi.. di Hospital Kuala Pilah.. rupanya.. dia tak sempat pun dibawa pulang..sebab sebelum tuh anak² dia dah plan nak bawa dia balik.. tapi dah ajal dia meninggal di hospital..

Oleh sebab hubby aku ada appointment yang mustahak.. jadi weols hanya bertolak balik ke kampung dalam pukul 11 pagi.. Alhamdullillah sampai di kampung dalam pukul 12.45 tengahari.. cuma tak sempat laa nak tatap arwah Uwan wat kali yang teakhir.. tapi aku tak ralat laa sebab aku dah pun jumpa dia 2 hari yang lepas masa aku melawatnya di hospital..

Sampai dikampung weols terus ke Masjid. Sembahyang zohor di masjid dan sempat laa besama² sembahyangkan jenazah.... Selepas jenazah di kebumikan aku ke rumah Uwan aku.. sian aku tengok Tok Cik aku.. walaupun tengok muka cam tak sedih tapi iyelaah.. 'soulmate' dia dah tak de.. sedih laa jugak.. kan.. Tok Cik aku tuh pun bukannya..sihat sangat..

Aku bertolak balik ke KL dalam pukul 4 petang.. dan sampai di KL dalam pukul 5.30 petang..

Ini laa gambar kenangan terakhir aku 
bersama dengan UwanCik

8 comments:

  1. al-fatihah wat arwah Uwanchik.

    ReplyDelete
  2. al-fatihah..n takziah ye rinna..teringat kat arwah abah dulu masa arwah mak meninggal..dlm hati dia kita x tau..mesti sedih punya..

    ReplyDelete
  3. alfatihah.. semoga rohnya ditempatkan bersama orang yang beriman. amin

    ReplyDelete
  4. salam takziah.
    Semoga dicucuri rahmat ke roh uwan cik...amin

    ReplyDelete
  5. salam takziah dan alfatihah utk uwanchik..semoga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..amin..

    ReplyDelete
  6. Alfatihah semoga roh beliau dicucuri rahmat amin...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss