Monday, August 30, 2010

Shopping Raya Utk Anakku

Jumaat, 27 Ogos 2010
Hari ini cuti Nuzul Quran bagi beberapa negeri termasuk laa Selangor. Jadinya.. hubby aku  yang keje kat Gombak anda anak aku yang bersekolah kat Cheras pun cuti laa.. Cuma aku aje yang kerja hari nie.. tapi boss aku pun cuti gak.. so kerja pun tak de laa bz sangat.. kiranya rilex sikit laa keje hari nie.. Pagi ni pergi kerja hubby anta aku jugak laa.. dengan kereta  angkut anak aku sekali..sebab petangnya cadang nak kuar gi KL..

Petang kul 5.30 hubby sampai.. masa tuh hujan rintik².. Memang tau kalau Selangor cuti KL akan jem teruk.. tapi weols nie degil nak harung jugak..haa.. memang terperangkap laa kat jalan dekat 1 jam sebab weols plan nak berbuka puasa kat Kg. Baru.  Sempat gak laa sampai ke Kg. Baru cari tempat makan.. lepas aje berbuka solat maghrib kat Masjid Kg. Baru.

Weols ke Mydin Cahaya Suria.. wahh..tekezut jugak.. ingatkan dah tutup.. sebab kawasan sekitar lenggang sungguh.. iye laa cam tak de orang.. plak.... tapi tengok masih bukak lagik.. cuma pintu depan je yang bukak.. so sebelum masuk tuh tanya laa kul berapa tutup.. So guard tuh kata dalam pukul 11 malam..  Dengan keadaan yang lenggang tuh.. seronok gak laa.. membeli belah.. Weols cari barang² kelengkapan untuk anak aku tuh.. iye laa senang bila dia ada..kan.. Nanti kita pilih tak berkenan pulak... budak² skrg nie dah pandai dah nak bergaya.

Dapat laa beli sepasang baju raya dan beberapa helai t'shirt ngan seluar untuk dia..serta songkok.. Barang untuk weols kemudian hari laa beli.. Dah selesai membeli belah.. tuh weols pun balik laa.. sampai kat rumah dalam pukul 11.30 malam.. nasib baik jalan tak berapa nak jem sangat..

Beberapa jenis barang yang dibeli...

Beli 2 songkok untuk anak aku satu tuk raya 
satu lagi utk gi sekolah.. 


8 comments:

  1. kalo belah jln tar tu yg teruk rinna..sib baik u sempat bukak posa ye..

    ReplyDelete
  2. bessnyer soping tp tak sanggup tang nak beratur tu huhu

    ReplyDelete
  3. wahh best dah bershoping.. rajinnyer gi KL.. mmg byk pilihan tapi jem kan... seb baik sempat gi berbuka kan..

    ReplyDelete
  4. sy lom beli lg baju raya..hehe~ baru usha² tgk arga make sure puas hati bila beli =)

    ReplyDelete
  5. bestnyer gi shopping..
    tp tak best time keluar duit..huhuh

    ReplyDelete
  6. wah shopping raya nampak... hehehe tak pe ..yg penting anak kita seronok kan dapat baju baru

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss