Monday, August 23, 2010

Tropicana Golf & Country Resort

Sabtu, 21 Ogos 2010
Alhamdullillah..rezeki untuk berbuka puasa  datang lagi.. Kali ini weols dapat jemputan ke Tropicana Golf & Country Resort, PJ.. Aku tak pernah lagi sampai ke sini.. lepas je solat Asar siap² dan weols gerak dari rumah dalam pukul 5.30 petang.. Iye laa tak penah sampai dan tak berapa reti sangat jalan ke sana.. tuh yang keluar awal tuh.. Berpandu kan map juga laa.. weols pun redah jer.. cari jalan.. dan jumpa pun simpang ke Tropicana.. Melintasi security.. dapat visitor pas.. pas tuh weols pun park laa keta.. masa tuh dalam pukul 6.15 petang..  Rupanya ada plak disediakan 'buggy' datang ambil weols kat parking lot nie.. Best plak..  

Sampai di lobby aku tunggu ofismate aku Kak Bitah & family sampai.. sambil² ambik gambor laa apa lagi.. Bila Kak Bitah sampai.. weols pun tanya laa tempat yang telah dibooking.. tuh.. rupanya weolsnya table kat ballroom kat sebelah atas.. Kat Tropicana nie.. banyak section dia orang buka untuk majlis berbuka puasa nie.. Kalau tak salah kat sini harganya.. RM65++ untuk buffet.. kiranya..tak de laa mahal sangat... berbanding di hotel.  Antara makanan yang dihidangkan.. ada.. Nasi Minyak, Nasi Ayam, Spegatti, Nasi Lemak.. Yong Tau Fu.. KueyTeow Goreng, Udang Galah Sambal.. Satay, Kambing Golek, Laksa, Sup Kambing/Lembu pun ada.., Air Tebu, Air Teh Panas..dan banyak lagi.. laa.. tak ingat dah..

Sempat aku snap gambar ini..

Sekitar Tropicana.. dan buggy yang weols naik...

Posing dulu sebelum masuk..

Gambar dalam ballroomnyaa..

Gambar yang wajib di ambil..hehehe..
 semestinya makanan yang aku ambil

Hmm.. Laksa pun aku ambik gak.. 

Buah²an dan kuih muih..

Posing² kat Lobby..

Kat sebelah bawah ada plak nyanyian



Bersama teman²

Orang ramai sedang menunggu buggy datang ambil..

Sampai di rumah dalam pukul.. 10 malam... hmm..kenyang betul.. syukur alhamdullillah.. Insyllah ada lagi tempat nak pi berbuka pose.. tunggu aje N3 seterusnya..

10 comments:

  1. bestttttttttttttttnya rinna ... duk org belanjer jer niehhh huhuhuh

    layan jgn x layannn bukan selalu kan .. nak gi sendiri , kalau ieda jgn haraplah heheheheh

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan kak rinna

    lama sungguh tak kunjung blog akak nie..rasa tertinggal banyak ngan n32 yg lepas..

    wah kak buka sakan nampak?? tapi bagi angah kalau buka pose kat hotel baik buka kat restoren luar lagi sedappppp kan???

    ReplyDelete
  3. Ieda ~ dah org belanja mmg laa best kalau nak pergi sendiri jgn harap laa.. :)

    Angah ~ Heheh mana2 pun boleh Angah kalau org belanja.. tak kira laa hotel ker restoren ker.. makan sedap.. jgn di tolak.. :)

    Alia ~ TQ sudi singgah sini yer Alia

    ReplyDelete
  4. best..best..sgt mencabar tekak tgk aneka hidangan terhidang..hoho

    ReplyDelete
  5. salam..wah bestnya ashik berbuka kat luar..akak lum gi lagi ni..jelous siii

    ReplyDelete
  6. murah rezeki selalu dpt belanjer...bess gak kat sini yer...ni yg rasa nak terai ni hehe

    ReplyDelete
  7. murah rezeki selalu dpt belanjer...bess gak kat sini yer...ni yg rasa nak terai ni hehe

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss