Tuesday, November 09, 2010

1 Dirham 2 Dirham 5 Dirham

Baru-baru nie hubby aku ada membeli beberapa
keping duit Dirham.  Iye laa kiranya nak
buat simpanan laa jugak.  

Disamping itu
Kalau ada yang berminat nak dapatkan 
 Dirham nie boleh gak contact weols.. 
sebab hubby aku dah jadi Wakala (agen)
untuk jual/beli.

1 Dirham (perak) =  RM18.00 
hari tuh beli RM16.00 duit RM dah jatuh
dan
1 Dinar (emas) = RM652.00

Kalau nak tengok harga semasa boleh lawat SINI

Selain dari itu leh lawat kat SahabatDinar.com 
kalau nak tau lebih lanjut..

Ini antara beberapa keping dirham yang weols ada..
1 dirham, 2 dirham, 5 dirham dan yang terbaru 20 dirham.

Ini adalah 2 dirham 

Ini adalah 5 Dirham..


p/s : Duit perak nie kalau bawak gi mana² negara pun masih lagi laku..sebab perak tulen.. kalau duit kita bawak gi luar negara .. ...hmmm.. faham² aje laa...

8 comments:

  1. bagus gak beli ni buat simpanan incase emergency

    ReplyDelete
  2. memang bagus idea kerajaan negeri kelantan ni..mana2 pun masih laku

    background baru rinna..rasa nk brgoyang jer ni..hehe

    ReplyDelete
  3. ohoooooooooooo mcm tu duit dirham kak yeak....pes time lieya tgk nie..sungguh la daku ni jakun kan heeheheheheeh......

    ReplyDelete
  4. ni pun kiranya first time tgk wet dirham.. untung kalau simpan utk pelaburan kan

    ReplyDelete
  5. uitt kalau bagi angah hehehe simpan2 dulu

    ReplyDelete
  6. dirham ni kiranya leh ler kita guna masa membeli kat kedai/pasaraya??
    atau kat kelantan aje...atau kat luar negara aje??
    hmm..tak brp faham sgt ler fungsi dinar kat m'sia ni.

    ReplyDelete
  7. ooo adek sy ada explain psl ni..utk guna buat mas kawen..hehe~ thanks sis..sy pn mmg tgh cari tpt utk bli duet dirham =)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss