Monday, November 08, 2010

Kesian Anak Aku..

Sejak dari hari Khamis lagi anak aku tak sihat.. dekat pukul 3 petang dia call hubby aku minta ambik dia kat sekolah tapi hubby kan jauh..jadi makcik aku ambik laa dia kat sekolah petang tuh.. Malamnya.. bawak pi klinik.  Rupanya 'anu' nye bengkak..so dapat ubat sapu dan ubat gatal.. pas tuh dah okey.. 

Hari Sabtu pagi.. tuh.. dia kena demam panas.. aku bawak lagik gi klinik panel aku plak.. so dpt lagi ubat demam kali ngan antibiotik..ingatkan surut laa demam panas dia..tuh.. sampai abis ubat.. masih panas lagik.. On & Off panas dia..tuh.  Malam tadi ubat demam dia dah abis.. so bawak laa gi klinik lagi.  Dapatkan ubat demam.. pas tuh doktor injek ambik darah.. takut² ada jangkitan..

Tadi call hubby sebab klinik akan call bagi tau keputusan.. dan alhamdullillah tak de infection apa².  Mungkin sebab tonsil dia bengkak aje.. Semalam doktor bagi cuti rehat selama 5 hari.... suka sangat laa dia.. Kebetulan mak aku pun demam jugak..nie.. ada kat umah aku.. sedang berehat.. 

Harap² keduanya..beransur sembuh..iye laa kita riso laa kan.. 

Ubat deman & antibiotik..

Muka budak demamm..

Balut kepala ngan tuala nak sejuk..kan.. kepala dan badan

Selalu kalau citer pasal ambik darah sure dia tak nak
tapi dah depan doktor kena jugak laa.. 
Cam nak nanges dah..tapi tahan je mata dia.. 

Kejap jer sakitnyaa.. dah ok..tuh.. :)


16 comments:

  1. kesiannyer dia...

    Takut sekarangni,,kalau demam ajer kena cepat2 bawa jumpa doc..takut demam benda lain ajer kan?

    ReplyDelete
  2. hope averything goes well .. skrg musim budak2 demam .. even zahrien pun skrg tgh demam .. batuk2 dan selsema .. demam mlm jer ...

    sibb baik anak rinna dah besar .. kalau kecik layie .. sure nangis bila kena amik ubat kann

    ReplyDelete
  3. alololo ciannyer, semoga anak akak cepat sembuh k, take care :)

    ReplyDelete
  4. skrg ni musim denggi kan rinna..takutlah gak kan..sib baik xde apa2..

    ReplyDelete
  5. alahai siannye kak...nampak betul muke lemah tu...moga semua cepat sihat kak yeak....

    betul tu kak, kalo anak tak si hat, dengan kite2 ikut tak sihat, sebab risau kan...

    ReplyDelete
  6. semoga ank kak rin cepat sihat!

    bila anak2 demam, memang kelam-kabutlah kita dibuatnye.. huhu! risauuuuuu

    ReplyDelete
  7. ololo siannya...oke la doc bg mc smpi 5 hari..bley rest puas² =)

    hope ank akak cpt sembuh ye..soh dia duk diam²..jgn nakal²..ngehehe~ =P

    ReplyDelete
  8. Terima kasih semua kerana mendoakan kesihatan anak kesayangan ku ini.. :)

    ReplyDelete
  9. alalalala cute dia kai tuala tu...huhu semoga ur son cepat smbuh ye...skrg ni mmg musim demam jek

    ReplyDelete
  10. Siannya dia..
    bila anak2 demam...kita pun tak lena tido dibuatnya. Tambah2 suhu tgh panas..aduhaii..

    ReplyDelete
  11. ala..siannya teruna rinna tu..dr. camne ckp tk nape anu dia bngkak
    semoga anak teruna rinna cepat sembuh

    ReplyDelete
  12. moga dia cepat sembuh... cian anak akak rin

    ReplyDelete
  13. sian nyer ank sis.. harap2 mak ngan ank2 sis dh sihat skrg ni..

    ReplyDelete
  14. kak, dia dah baik ke? brapa lama ambik masa nak baik ye? hmm.. my heroes pun doctor bagi antibiotik augmentin tu jugak.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss