Wednesday, December 01, 2010

Aku Tak Berapa Sihat.. & Kisah Anakku

Semalam aku MC.. aku kena sakit tekak dan selsema.
Mula tuh hari Sabtu, badan dah rasa sakit² dan tekak
pun rasa perit jerk.. Dah memang agak dah kalau
gitu tanda² nak kena selsema laa tuh.. Mulanya aku
fikir kalau makan ubat cepat, surut laa sakit tuh.. tapi
dah 2 hari masih lagik.. dan bertambah serius plak 
laa selsema aku..

Jadi hari Isnin, malam tuh aku ke klinik panel hubby.
Dapat laa MC sehari.  Ingatkan dapat ler berehat
tapi masalah tempat khatan anak aku tuh berdarah 
laa plak. dah laa aku panik.. Call hubby bagi tau..
darah tak berhenti...dalam pukul 3 hubby balik,
weols bawa dia ke klinik laa.. dah laa doktor 
masa tuh ada wat 'house call' kena laa tunggu..
sambil tuh nurse kat situ tolong laa bersihkan.

Tapi darah still tak berhenti jugak.. tunggu laa
doktor datang.. Datang jek doktor.. terus doktor
'compress' tempat tuh.. Lama gak laa doktor 
'compress'.  Ingatkan kalau tak berhenti gak..
darah tuh doktor dah advise dah suruh gi 
hospital.. Anak aku apa lagik panik laa...dia takut
menangis² dia..

Tapi alhamdullilah.. tak lama lepas tuh.. tengok 
darah tuh dah macam berhenti.. Doktor kata
mungkin darah yang beku tuh..yang mengalir..
keluar.. So far pagi tadi..tengok dia ok 
jerk.. cam nampak dah sihat.. Eeii.. risonya
dalam hati..nie

Menangis masa ayahnya..nak tanggalkan klamp 

p/s : Masih lagik batuk² dan selsema.. sikit


13 comments:

  1. alahai sian akak...x sehat jd mcm2 hal plak ye..dugaan2...

    ReplyDelete
  2. siannyer kak rinna..tgk gambo anak tgh nangis dapat rasa mesti sakit sangat tuu.. semoga akak pon cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  3. moga kak rinna cepat sembuh ye..take care..sib baik gak darah dia berhenti ye kak..kalo dee pun panik..

    ReplyDelete
  4. Ada terlanggar apa-apa tak.takut kena bentan je. Kalau boleh jangan bagi dia banyak bergerak rina. utk Rina, Jaga kesihatan ye, minum air suam banyak-banyak.

    ReplyDelete
  5. alahai dgr pasal darah ni pun dah seriau...u kena minum air bnyk2 taw

    ReplyDelete
  6. ish mau tak gabra kite kan kak...takut jek jadi ape....sian anak akak sampai nangis2 hah....pedih agaknye kan kak.....

    akak pun taksihat yeak....get well soon kak yeak...

    ReplyDelete
  7. cuaca sekrg yg kengkadang tak menentu, buat penyakit mudah menyinggah
    sihero yg sunat tu pakai klamps ekk, macam ami dulu, doc. tak klamps, terus jahit camtu n tak balut langsung, luka mudah sembuh

    ReplyDelete
  8. moga akak cepat sembuh yer...

    anak buah sebelah husband hjr pun br jer berkhatan.. sekali 2 org.. yg sorang tu pun berdarah tempat khtannyer sbb biler dah leh pakai seluar tetiba leh tersangkut kat benang seluar... bw semula ke klinik dah kene kepit blk & kene la berkain semula...

    ReplyDelete
  9. alor cian nya rinna .. take care rinna .. makan ubat tau ..
    huhuhu alor ciannnyer nangis ayah nak tinggalkan yaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. alahaii..siannya haikal..
    sakit tuuu..
    aii..ni bkn bentan kan..
    nasib baik dh ok..

    ReplyDelete
  11. mau x risau kan..darah2 siap..
    dh la xde pengalaman nak menjaganya

    ReplyDelete
  12. salam rinna,

    alahai kesian nya teruna tu..
    mesti sakitkan anu tu..
    rinna...
    pujuk2lah dia..promise apa2 ke
    kalau dia kuat n bersemangat ye..
    sian dia ..mesti risau..

    rinna pun jgn risau sgt..tenang n byk berehat ok

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss