Tuesday, December 28, 2010

Bercuti Ke TBR

Jumaat, 24 Disember 2010

Pada hari ini aku bercuti.  Weols sekeluarga bersama keluarga KakYong, Angah, Zaid dan KakYang akan ke TIARA BEACH RESORT, Port Dickson.  Sham booking apartment bukan ngan Tiara tapi dengan owner apartment.  Kat sini ada apartment yang disewa oleh pembeli sendiri.  Nasib baik ada kosong.  Apartment ini sama dengan apartment yang weols sewa masa datang dulu.  Ada dua bilik jugak.  Jadi nak mencukupkan tempat tido weols bawa laa TOTO.  Weols bertolak dari umah lepas solat Jumaat dan berjumpa dengan yang lain di R&R Seremban sebab kat Nilai masih dalam ubahsuai.  Pas tuh weols konvoi laa ke PD.

Sampai di PD dalam pukul 6.30.  Still ambik kunci dari kaunter pendaftaran.  Hari Jumaat tak berapa ramai sangat orang dan banyak parking kosong.  Banyak barang yang dibawa oleh KakYong dan Angah.  Dalam pukul 7.30, Angah wat acara sambut besday Umar Raziq yang ke 1 tahun.  Angah dibantu oleh Ninie wat kek besday dan cupkek.  Hmm sedap..kek yang Angah wat tuh.. nyummyyy.. Selain dari kek.. Kak Yang masak laksa kari.. perghhhh sedap.. dah laa lapar masa tuh.. kenyang sungguh. Lepas makan² layan Anugerah Skrin.. yang lain ada yang turun ke bawah ambil angin kat kolam.

Sambut besday Umar Raziq


Antara makanan yang dibawa


Makan kek coklat..hmm..sedappp


Besday boy...kejap jer dah besar


Kuah kari.. meriah..nie dah tinggal suku.. 
yang lain dah selesai di makan..


Cupkek..buatan Angah dan Ninie

Sabtu, 25 Disember 2010

Hari ni cuti Krismas.. Kak Yong masak nasi lemak... sambal dan lain² dah siap masak di rumah.  Berselera semua orang makan.  Selesai makan.. apa lagik tukar baju laa.. gi mandi manda laa plak.  Sekarang ini, penghuni TBR dapat 6 tag tangan complimentary.  Kalau ada lebih penghuni kena beli laa plak.. adess tak bes laa kan.. tapi nak wat cam na.. weols beli laa jugak. Mandi manda sampai pukul 1 lebih.. balik bilik.. mandi.. solat..dan makan.  Lepas makan apa lagik.. tido..laaa..zzzzzz..sampai pukul 4.30 petang.  Bangun siap² plak.. weols keluar gi Pasir Panjang. Ambil gambar kat jeti.. sebelum tuh weols booking makanan untuk makan malam plak. 

 
 Posing² di kolam.. Ada banyak gambar dikolam
 guna kamera  Kak Yong.. kamera aku.. 
 nan ado sebab sibuk mandi manda.. hehehe


Weols sekeluarga di Jeti Pasir Panjang


Posing² lagi..yer..


Kapel of the year.. Ninie dan Zaid.. yang balik 
bercuti ke Msia.. selama sebulan.. 


Makan malam weols..di jeti Pasing Panjang


Amboi kenyang yer..bangg.. tinggal kepala jek ikan tuh..


Balik dari makan.. weols singgah kat dataran Tiara.. 
ada pertunjukan paper dolls..
 Hubby belikan anak aku..
piring terbang nie..yang berlampu..


Ahad, 26 Disember 2010

Pagi ini aku tolong wat sandwich tuna.  Kak Yong masak nasi dan wat gulai sardin.  Gulai ini Ninie namakan Gulai Sardin Tiara.  Selain dari tu ada goreng ayam.  Dah kenyang.. apa lagik tukar baju ler.. gi mandi kejap..jer.. tak lama.... Balik bilik kemas² barang dan bawa turun.  Check-out dalam pukul 1.  Jalan punya laa jem iye laa semua hotel check-out masa yang sama kan.  Singgah kat Teluk Kemang.. aku sempat laa beli T'Shirt.  Dah selesai beli-belah .. singgah plak kat Masjid RAMD tuh solat dan teruskan perjalanan.  Dengar radio highway plus jem giler.. jadi weols plan balik ikut LEKAS.  Alhamdullillah perjalanan berjalan lancar. Sampai di KL.. singgah plak makan kat Kajang.. Restoren DOL Tomyam....

Hidangan sarapan pagi weols.. ada Gulai Sardin Tiara..


Masing² layan makan pagi..


Di pantai Teluk Kemang..


Makan malam weols.. di DOL Tomyam


11 comments:

  1. ingat PD ingat sidia..oh tidakkkk!

    gambar kat jeti pasir panjang tu memang cun lah!

    ReplyDelete
  2. wah sempat bercuti lagi tue.. best tengok menu2 tue bessttttttt

    ReplyDelete
  3. hoho ni mmg entry lum sum nih..=P

    part mkn paling best! wehuu~ ^_^

    ReplyDelete
  4. wah..happy..happy..ni nak celebrate di tahun baru..moga ceria2 selalu

    ReplyDelete
  5. seronoknya bercuti di PD..nak2 dgn family tercinta kan..

    ReplyDelete
  6. sob sob sob sedih coz weosl tak pernah sampai lagik kt tiara nie ...

    wah bleh uols bagi contact no owner tiara tu tak... miss call kt weols okay

    0192148860 thanks

    ReplyDelete
  7. amboi berjalan sakan noh. kita cuti tak kemana pun lagi. bonus tak dapat lagi.khe khe

    ReplyDelete
  8. Amboi...amboi...amboi...cuti sakan nampak..hehehe....seronok dia kan suti..makan...makan cuti...ohhh sorga..sorga...jeles uuu...

    ReplyDelete
  9. wah bestnye....meriah kak....tang menu2 yg ade tu buat lieya terliur tu kak...mcm2 ado...syok mkn ramai2 kan...bertambah2 jadiknye mkn kan kak....

    ReplyDelete
  10. bestnya konvoi & bcuti ngan family...meriah2 la....zura ada plan nk buat family day...tp x tau le jd ke idak ni....

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss