Wednesday, December 22, 2010

Kelengkapan Sekolah Anakku

Pada hari Ahad lepas dalam pukul 3 petang, weols
pergi ke Care4, BTHO. Anakku sibuk nak beli kasut
sekolah yang bertalinya.

Bila kat sana.. tanya laa SA kat situ.. katanya
kasut bertali semuanya untuk budak² beso. Aku
pujuk laa anakku itu beli kasut berpelekat jerk
Nasib baik laa dia kata OK.. tu pun dah puas pujuk.
Beli laa 2 pasang kasut sebab ada sepasang lagik
yang belum dipakai. Dia tak caya.. katanya ada
kawan sekolahnya dulu pakai kasut tali. 
Budak²  sekarang nie suka ikut kawan..
Kalau kawan ada itu dia pun nak cam tuh gak..
kadang pening kepala.. tu baru sorang..heheh

At last beli kasut biasa jerk.. dan belikan dia
kasut bertali untuk jalan² punya.. nak puaskan
hatinya..

Selain tuh carik baju sekolah beli 5 helai dan
seluar panjang 4 helai.. ada seluar lama yang
masih elok lagik.. cuma baju je lebihkan. Iye
laa budak² lelaki nie kalau pakai baju mana
ada yang bersihnya.. Beli plak baju melayu
sekolah agama 2 pasang.. ingatkan nak tambah
lagik 2 pasang.. tuh jerk yang cukup lagi.

Belikan plak stationery dia.. yang lama²
semua dah patah ada yang tak leh 
guna lagik..

Buku sekolah belum beli lagik..
Tinggal tuh je laa kut..


Antara barangan kelengkapan sekolah anakku


18 comments:

  1. weols pn dah beli all perkakas sekolah & baju anak2...yuran sekolah jek lom setel lagik haha

    ReplyDelete
  2. arini baru dee nak gi cari kasut sekolah mimi..hehehe..

    ReplyDelete
  3. perkakas sekolah amanda setiap bulan kene beli, heheheh! T_T

    ReplyDelete
  4. banyak tuu .. ehhe samer jer ngan ieda ..dah siap dah .. last week lagi dah beli ..

    lum sampul buku layie huhuhu

    ReplyDelete
  5. As'salam..

    bile tengok kelengkapan sekolah tiba2 pulak teringat zaman sekolah dulu.. time2 macam nie mesti sibuk nak siapkan kelengkapan,,

    ReplyDelete
  6. Masih Ada yg belum complete tuk 2 princes kat umah tu..ingat nak setel kan minngu ni...

    ReplyDelete
  7. owh...anak2 belum ke sekolah lagi..hermm tunggu lah lagi brpa tahun, pastu, stiap hujung thn sure sibuk cari brg2 sekolah anak.. hehe

    ReplyDelete
  8. Amboi beli, jangan tak beli.akak dah lepas, tinggal simontel tahun depan.

    ReplyDelete
  9. parent ada anak skrg sebuk beli klgkapan sek anak2 la kan...sy ni ritu sebuk tlg beli klgpan sek adik ipar...kan br MIL meniggl...

    ReplyDelete
  10. masa dulu², sangat suke bile nak mula sesi persekolahan taun baru..sebab semuanya dapat baru. seronokk sgt!!!

    ReplyDelete
  11. sama la ngan iqbal zana sis kata nyer klu yg bertali nmpk stylo.. mana dia berlaja perkataan tu pon x tahu.. org suruh belajar dulu.. ni x. huihui

    ReplyDelete
  12. heheee. budak2 dari time saye lagi dah suka kasut tali2 ni. padahal yg strap tu senang je nak pakai. cepat pulak tu.

    ReplyDelete
  13. Salam...
    Anak-anak excited bila nak beli baju baru kan...mmg kena beli lebih bajunya. Anak dara sypun byk juga sy belikan baju kurungnya...budak2 aktif kat sekolah. Mesti comot.. :)

    ReplyDelete
  14. anak sorang dapat beli sekali 1/2 dozen
    anak ramai cam kita ...beli 2 helai jer..huhu

    ReplyDelete
  15. tu le kan kak....dah nak start sekolah ni, barang2 anak kene settle dulu...kat opis lieya ni ramai cuti pi beli kelengkapan anak...ye laa nak gi weekend sah2 org ramai kan.....

    senang mcm akak dah siap kan awal2...tak de laa soping last minit..

    ReplyDelete
  16. nk tanya agaran budget berapa tu untuk kelangkapan anak bersekolah ni kak?

    ReplyDelete
  17. teringat zaman sekolah dulu.. tak sabar nak pakai baju baru.. hehehe..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss