Friday, January 28, 2011

Limau Datang Lagi..

Setiap tahun bila nak Raya Cina jerk.. berkotak² limau 
datang ke ofis aku nie.. tapi tahun nie rasanya kurang laa..
 tak ramai kontraktor yang hantar..
Kalau tahun lepas.. sebulan sebelum raya dia 
orang dah antar dah..siap bagi
air tin lagik.. tapi tahun nie tarak!!! elek pohci.. adess...

Mungkin ekonomi tak berapa bagus.. kut.. 
Tak kisah laa.. dapat gak laa..
jugak merasa.. 


Limau yang balut plastik gini selalunyaa..manis..


Ini kotak² limau yang belum lagik di agihkan..


Banyak kotak yang datang.. banyak jugak laa yang busuk..


Dah selesai.. agih-agihkan..

Jom kita makan limau.. tapi jangan makan banyak² nanti sakit pewut..yerrr...


13 comments:

  1. mai campak sekotak kt sini ler uols hehehehe

    ReplyDelete
  2. sampai nak muak tengok limau kan Rinna. Makan banyak boleh cirit birit ngan sakit tekak.

    ReplyDelete
  3. nk mkn gak..tp x elok mkn byk2 kan..leh sakit tekak..:)

    ReplyDelete
  4. harga limau naik gaklah rinna..tu ramai yg x bg kot..kitorang pun dpt 2 kotak je this year..

    ReplyDelete
  5. samalah kita..kat umah ni kenduri limau..

    ReplyDelete
  6. sama lah beb .. kat opis ieda mcm nie jugak .. aah yg plastik jarang tuu memang mansi2 .. tu gred A punyer limau beb :))

    ReplyDelete
  7. semlm kwn en. abah hantar sekotak kat umah, siap hantar kuih kipas lagiikk, sedapp, kejap aje dah habisss

    ReplyDelete
  8. x berani nak makan banyak.. lagi2 musim sejuk macam ni..

    ReplyDelete
  9. BAB TUE ANGAH SUKA MY FAB TAU..HEHEHE

    ReplyDelete
  10. kita makan limau 3 bijik jer
    sakit tekak jadiknya
    dah lebih 3 hari tak hilang!
    huhu

    ReplyDelete
  11. limau tahun nie kurang sbb musim sejuk yg melampau kat China.. so banyak ladang limau yg musnah.. endup harga limau pun naik... huhuhu...

    ReplyDelete
  12. betul betul betul nanti sakit pewut ;)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss