Monday, February 07, 2011

Hangen Jerk Pepagi.. Nie..

Fuhhh! Fuuhhh! banyaknyaa sawang mat spider wat umah kat sini....ikss.. maklum laa dah seminggu blog nie tak berupdate.  Aku kalau bercuti.. blog pun cuti laa jugak.. hehehe.. mood untuk update blog yang bestnyaa dari ofis..jerk.. kalau kat umah.. ke laut lerr jawabnya.. hehehehhe.. :)

Okey.. rasanya ramai dah stat keje hari nie kan.. lepas cuti ghaye cina..  so selamat kembali bekerje ekk.. 
Aku nak citer hal pagi tadi laa.. masa nak gi keja.. tayar moto belakang ada kempis sikit laa..  Lepas antar anak aku ke sekolah.. weols singgah laa kat ESSO Jalan Connaught.  

Kat ESSO sini ler.. pam angin nye rosak.. pam patutnya masukkan 
angin tapi pam dia kuarkan angin..
Memang naik hangen ler weols..


Shell nie plak pam anginnya rosak.. ikss sabo je laa.. 
tak de ke inisiatif nak baikkan utk pengguna.. sabo je laa..



Tu diaa.. my rescue dah sampai dengan senyum lebaarnyaa...


Kat pam tuh tak de laa plak letak tanda rosak ke apa ke.. hubby pun pam ler angin.. Mula² tuh nampak cam okey jerk.. rupa²nya pam tuh.. mengepam angin kuar lagik dari tayar.. terus kempis.  Adess sabo je laa.. 

Hubby pun tolak laa moto nak gi Shell plak kat sebelah.. ingatkan leh pakai..upanyaa..sama gak ler.. rosak.  Hampeh tul.. Hubby cakap dia kena gi carik petrol station lain.. nasib baik ada Shell lagik satu kat Taman LenSeng dan nasib baik laaa tayar tuibless nie masih boleh lagi gerak.. tapi plan² laa.  Aku plak kena laa tunggu kat situ kejap.  Nasib baik tak lama..dapat laa gi pam tayarnya..tuh. 

Rupanyaa tayarnya..tuh ada koyak sikit.. Mungkin sebab.. ada sekali tuh weols lalu kat satu jalan tuh.. jalan nya diturap tak berapa nak elok laa.. Jalan dah turap tapi mendap ke dalam jadi bila lalu cam berlubang laa.gak kan..mungkin sebab tuh kut.. Jadi tadi masa aku tepon hubby.. dia gi tukar tayar laa plak.. Hmm dah koyak cam na nak tampal.. Tak kisah laa janji esok leh gi keje naik moto kalau tak aku kena bawak keta.. sure besok jalan jem giler..bila semua orang dah beransur² masuk keje....

Alhamdullillah laa aku selamat sampai kat ofis.. sebelum taim tuk clock in.. :)



7 comments:

  1. pam tayar memang saya paling lemah

    ReplyDelete
  2. mauu tak hangen ...bepeloh kite pam tapi langsung tak masuk2 angin kak yeak heheheeheheh...seb baik penyelamat sampai tepat pada waktunye...cool sikit hati yeak heheheeheheheeh

    ReplyDelete
  3. klu sy kn, trus mtk cuti je..sbb bila jd cemtu pepagi trus xde mood nk dtg opis..hihi..

    pg td x byk kete pon..maybe semlm ramai stuck dlm jem..letih sgt nk pi keje agaknye =)

    ReplyDelete
  4. Kadangkala kalau kita nak cepat, lagilah banyak halangannya....

    ReplyDelete
  5. maybe xde org bgtau pengurusan petrol pam tu kot..kalo x mesti dia tulis kt situ rosak..

    ReplyDelete
  6. nak cerita pasal ni., pagi hari tu laki kita pun kena, kat petronas.bukannya dia nak letak nota pam rosak. dah lah waktu pagi, time sibuk , laki kita isi angin motor, bukannya tambah angin, jadi kempis lagi ada. itu yang buat pepagi lagi hangin satu badan tu ye tak Rinna.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss