Wednesday, February 16, 2011

Hati Bila Cinta



Aku mula baca buku nie malam Isnin.. 
so bila cuti semalam aku leh habiskan hehehe..
kronik dahh aku nie leh ..tak ingat diri dah kalau
dah mula membaca.. mesti nak cepat habiskan..

Citer yang sangat best.. dan happy ending..
Jalan citer yang sangat sempoi.. Aku suka citer²
keluaran dari Kaki Novel nie.. 

Sinopsis :


Dua-dua tak sebulu. Bila si lelaki kata mahu, si perempuannya pula kata tidak. Hari-hari kerja mereka bergaduh saja. Macam anjing dengan kucing. Pantang berjumpa, pasti tak sah kalau si perempuan tak mengalirkan air mata. Boleh ke si dara dan si teruna ini hidup bersama?


Dalam benci ada cinta. Mulut kata benci tapi hati tetap kata cinta. DZ tak mengalah walaupun berkali-kali dia ditolak. Fenn telah menutup pintuk hatinya untuk bercinta semula. Pelbagai cara dibuat untuk memastikan si dara jatuh ke tangannya. Dendam sudah bertukar rindu dan sayang.



Fenn tak mahu cepat mengalah. Cintanya sudah berkubur bersama jasad lelaki yang paling dicintainya. Tapi siapa yang mampu mengelak kehendak Tuhan. Sekuat mana mindanya menolak, sekuat itu jugalah hatinya menarik DZ ke dalam jiwanya.



“Cinta Iqram Dzulqarnain hanya untuk Nur Fazreen.”



Mampukah Nur Fazreen juga mengungkapkan kata-kata yang sama?



Aku bagi.. 4/5 bintang

12 comments:

  1. sampai skrg ieda x minat baca novel .. ada org adiahkan novel dah jadi pekasam punn huhuhu

    ReplyDelete
  2. nak kena try pi carik jugak nie,
    dah lama x beli novel nie,
    huhuhuhu:)

    ReplyDelete
  3. rINA,
    SEsekali layan ceta cintan..bes jugak..leka kee..slmt membaca..

    ReplyDelete
  4. mmg mcm tu la kak...bile dah mule...mmg susah nak berenti...lieya dulu mase bujang2 mmg kaki novel...biase yg alaf 21 laa jadi pilihan...lagi2 penulis norhayati ibrahim.....mmg beli jek laaaa....syok bace....tapi sejak dahkawin terus harta pusaka novel2 tu turun ke anak buah plak huhuhu..so skrang ni lieya bace majalah jek la kak....

    ReplyDelete
  5. sonok ker citer nih kak oiii...aye dah lama x lyan novel sejak gilakan drama korea...

    ReplyDelete
  6. dah lama tak baca novel, tp kalo dah start baca, tak boleh tdo dibuatnya, pasal nak tahu kesudahan citer tu...hehehe

    ReplyDelete
  7. samalah.. tak leh mula.. susah nak berhenti..

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum rinna..

    erm..seram jgk bila tau ramai rakan2 blogger dan fesbuk minat baca novel ni..huhu..
    Tambah2 seram bila diberi komen, ngee..

    Selamat membaca...hehe..

    ReplyDelete
  9. Amboi Rina bersambung sambung novel ko. anak sorang, dah besr plak, mesti banyak masa senggang kat rumahkan.

    ReplyDelete
  10. dah setahun rasanya tak layan novel..tgh cari hobi baru ni tp tak tau ape nak buat..ish!

    ReplyDelete
  11. cik jue baca buku ni...oklah best jgk..tp tk suka watak fenn tu yg asyik nangis..lembik sangat.mcm dialah pling mlang kt dunia...bosan!

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss