Monday, February 14, 2011

Sambung Hari Tuh Punya Citer..

Aduhai..nak nyambung N3 yang lepas sikit laa punya lama kan.. Hmm.. tah laa lately nie.. rasa cam tak de mood je nak update.. Yang buat aku lemah semangat skrg nie sebab kamera aku punya charger battery tah kemana hilangnye.. jadi aku tak dapat nak ambik gambar. So banyak gambar² aku terpaksa pakai kamera henpon jerk. Tu yang banyak gambar tak berapa nak clear.. 

Kita sambung yer..

Lepas selesai aku ke telekom.. aku terasa² nak makan sup meletup. Jadi aku ajak laa hubby aku ke Bandar Tun Razak.. tempat aku makan sup meletup sebelum nie.. Cam biasa aku order Meehoon Sup Campur dan hubby aku plak order Nasi Ayam. Air plak weols order air Tembikai.. gelas besor punya.. Sempat lagi aku tapau sup nye aje bawak balik leh wat makan malam plak.. 


Nasi Ayam.. hubby aku punya...


MeeHoon Sup Campur.. Aku punyer...


Amboi seriusnyaa bangg.. tau ler laporr.. 
Senyum lerr sikit.. hehehe

Dah kenyang..makan.. weols pun balik.. laa.  Aku ke rumah makcik aku plak.  Makcik aku ada masalah ngan maid dia.. Maid dia wat hal laa plak.  Pepagi tuh makcik aku tepon weols.. bagi tau yang maid dia dah lari.  Aduhai sikit laa punya sakit hati.  Makcik aku tuh layan dia punya laa baik.. tapi tu laa tak tau nak diuntung laa.. wat perangai gini. 

Weols temankan makcik aku wat report polis laa kat Balai Bt 9. Cheras.  Aku ada gak laa try call henpon dia.. tanya dia kat mana... Macam² laaa alasan yang dia bagi.. katanya nak balik laa.. tak tau nak balik laa..macam kelentongnya.. Lama² weols pun dah tak percaya cakap dia.. cakap berbelit².  Dah laa bayar mahal nak dapatkan dia..masuk ke Msia nie.. Ish sabo je laa.. tak tau dah nak cakap cam na..  Kalau bercakap lembut gigi dari lidah..  Dia ada call makcik aku katanya nak keja balik..tapi tau laa apa keputusan makcik aku..tuh.. Aku nasihatkan dia..tak payah laa ambik dia balik..wat menyusahkan aje.. Rasanya maid tuh takut tuh sebab makcik dah cakap dia tak report polis....tu yg sebuk nak keje tuh.. 


Nie masa ke balai polis wat laporan..


10 comments:

  1. Ada maid pun susah kan? kata nak cari rezeki kat sini..tapi bila dah ada peluang..boleh plak buat taik kat majikan..tak sedar diuntung betul

    ReplyDelete
  2. leceh gak ada maid ni...bnyk naaa songeh nyer...sedapla bihun sup tu hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya sup meletup..ntah bila dee dpt mkn kt sini..

    ReplyDelete
  4. fuh kecur la kak rinna tgk sup die....mmg nampak sedap woooo.....

    maid ni kak rinna untung nasib jek kalo dpt yg baik kan...kalo dpt cam ni, mmg sakit ati penin pale kite dibuatnye....

    ReplyDelete
  5. susahkan sebenarnya kalo ada maid ni. tapi nasib sebenarnya, sesetengah owang tu, dpt maid yg bagus sgt, nak berenti pun siap peluk cium lagi kat airport hantar balik

    ReplyDelete
  6. ciannya..ada maid, bermasalah pula..sabolah yee..memang nasib2 dapat maid, ada yg ok, ada pula yg tak ok..

    ReplyDelete
  7. adoii x tahan tgk mee hun cup campur tuu sungguh2 meletopp nie rinna :)

    oo maid lari erkk .. huhu tulah susah amik org luar kerja nie ..

    ReplyDelete
  8. mee hun cam tu memamg peberet kita rinna.terutama sup cam tu.masa tengah cuaca panas ni sedap layan.

    ReplyDelete
  9. kak angah suka ngan suppp sedapnyerrrr

    ReplyDelete
  10. saya suka meehoon color kuning tu, hehe

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss