Tuesday, March 15, 2011

Konsert Penghayatan Islam

Malam tadi aku ikut hubby pergi tengok konsert yang dianjurkankan oleh pelajar² UNIKL BMI dan hubby aku sebagai penasihat dia orang dan yang tolong dealkan dengan artis.   Artis yang dijemput adalah MEL bekas penyanyi kumpulan rock Wings.  Sekarang Mel banyak menyanyikan lagu² berunsur ketuhanan.  Kiranyaa weols nie nak bagi support laa kat pelajar² nie yang jual tiket berharga RM10.  Hubby aku cakap memula tuh ingatkan tak ramai laa pelajar² yang datang.. tapi alhamdullillah dewan nampaknya penuh.  Lebih kurang 500 yang hadir memberikan sokongan.

Suara MEL pun tak banyak berubah masih lagik mantop..  Lagu² ketuhanan yang sedap walaupun tak penah dengar sebelum ini. Sempat jugak laa dia menyanyikan lagu hit dia 'Semalam Yang Hangat' tapi berduet dengan seorang pelajar yang diminta untuk sama² berduet dengan dia.

Ada juga sketsa yang dilakonkan oleh pelakon yang MEL bawa dari Istana Budaya.  Persembahan sketsa yang meninggalkan kesan. Konsert selesai dalam pukul 11.45 malam.  Ada disediakan jamuan ringan tapi weols dah penat dan ngantuk jadi terus balik laa..

Tiket Konsert


Di kaunter pendaftaran


Hubby bergambar kenangan ngan MEL


Sketsa.. yang baju putih tuh hati dan baju merah tuh nafsu


Bergambar kenangan 


Aku sempat ambil video sikit masa MEL nie nyanyi 
Semalam Yang Hangat


Video klip lagu  yang Mel nyanyi..
Masa nie muda lagik si MEL nie

10 comments:

  1. e'eh kak, dah lain MEL yeak kak....dah berisi...dan dah lebih tenang jek tgk die....alhamdulillah.......

    lieya tak leh view video kat opis...nanti kat umah lieya nak tgk la kak....

    ReplyDelete
  2. lain betul penampilan mel skrg
    baguslah..

    ReplyDelete
  3. eh mel tuu rockers may yer .. eii gemuk dia kan .. x sangka dah lama x tgk dia .. bagus lahh alhamdulillah dia dah insaf .. sure best kan konsert nie :)

    ReplyDelete
  4. berisi dia skrg eh..tp muka dia berseri-seri..jiwanya tenanglah tu kan..

    ReplyDelete
  5. Rinna, suara dia ni boleh tahan sedap. dia masuk wing ganti tempat awie. kita ingat lagi.sekarang dia dah gemuk sikitkan.

    ReplyDelete
  6. MEL tu penyanyi rowkkan....bess jugak layan konsert agama camni...

    ReplyDelete
  7. ehh dia dah berisi la....puas angah pikir sapa lah orgnyer

    ReplyDelete
  8. sy minat ngan lagu mel bersama wings dulu..
    semalam yg hangat dan lena diulit intan ler yg paling popular..hehe..

    ReplyDelete
  9. mel semakin berubah kan. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  10. kira tak rugilah pergi mlm trsbut, sebab event tak menjemukan..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss