Friday, April 29, 2011

566 Hari Mencari Cinta


Selepas aku baca MAID, aku baca plak novel yang ini. 
Jalan citer kira okey dan menarik jugak still  boleh gak layan.
Seronok gak membacanyaa.. :)


Aku beri : 4/5 bintang


Dalam tempoh 566 hari, Firdayu diwajibkan mencari cinta sejatinya demi perjanjian yang telah dimeterai dengan neneknya. Jika dia berjaya mencari cinta sejati, segala harta nenek akan jatuh ke tangannya. Jika sebaliknya yang berlaku, hartanya pula yang bakal jatuh ke tangan nenek. Firdayu tidak rela segala hasil titik peluhnya selama ini tergadai. Dia tidak sanggup memulakan semula segala-galanya dengan sifar. 

Pelbagai kaedah dan taktik yang telah digunakan. Pelbagai jenis lelaki yang telah ditemuinya. Namun, tiada seorang pun yang berjaya menakluk hatinya.

Kepada Kid segala-galanya disandarkan. Pembantu peribadi Firdayu yang setia menurut perintah, juga seorang manusia yang misteri.

Tatkala Kid menyepi tanpa berita, kenapa Firdayu terasa kehilangan?

Apa bezanya di antara mencari cinta dan bermain dengan cinta? 566 Hari Mencari Cinta ada jawapannya.


p/s :  Aku tengah baca satu lagik novel.. blum abis..lagik.. pas tuh boring laa plak..tak de menda nak baca.. 

12 comments:

  1. Suker sinopsis maid tu lagi ...

    ReplyDelete
  2. Suker sinopsis maid tu lagi ...

    ReplyDelete
  3. Setuju ngan POSH..suka sinopsis MAID...

    ReplyDelete
  4. macam bes cetanya..
    cinta bole dipertaruhkan..
    baca sinopsis rinna pun jadilah..

    ReplyDelete
  5. lamanya mencari cinta.banyak penulis baru sekarang ni.

    ReplyDelete
  6. Assalam Rinna
    Cite kurang sikit kan..Saya rasa Maid dan doktor cinta lagi best..hehehe Pilihan mama best x rinna nak beli tapi cam cuak jer takut x best....hehehe

    ReplyDelete
  7. Klu dok dekat2 blh kita bertukar2 novel kan....coz my princess pon sker baca novel...:)

    ReplyDelete
  8. sedap ker cite nie rinna .. adehh kalau x minat tuu mcm mana menarik punn x kan tertarik huhuhuh :))

    ReplyDelete
  9. k.rinna memang rajin baca novelkan, banyak kali saya terperasan entry pasal tu tapi tak sempat nk komen tauk...saya ni masih tak jumpa free time baca novel...tapi akan cuba cari jugak ;)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss