Friday, April 15, 2011

Aku Cuma Berharap..

Hari ini sampai ofis awal.. dalam pukul 
7.55 pagi.  Anak aku tak pergi sekolah 
sebab katanya ada sukan dan dia tak terlibat.  
Pastu gi laa minum dulu kat kantin awal sikit
sebab kul 8.40, Pengarah nak jumpa semua kakitangan.
Kalau jumpa Pengarah selalunyaa akan
mengambil masa berjam².

Dalam pukul 8.50, acara bermula dengan
bacaan doa oleh En. Omar, Juruteknik Kanan,
weols selalu kalau ada apa² majlis dia yang
akan bacakan doa.

Ini adalah kali yang ke 3, perjumpaan
dengan Pengarah.  Antara yang diperkatakan
ialah weols semua akan berpindah ke bangunan
baru.  Bangunan baru nie kiranya lama jugak
tertangguh pembinaannya kerana beberapa masalah.

Tapi rasa seronok laa berpindah ke tempat baru.
Yang tak berapa nak seronoknya.. macam aku dan
beberapa Pembantu Tadbir di Bahagian masing²
akan ditempatkan di satu bahagian.  Maknanya
weols nie tidak lagi berada di Bahagian bersama²
kakitangan teknikal yang lain macam sekarang.

Bukan aku tak suka.. tapi aku lebih suka
dengan keadaan suasana sekarang dimana ramai
kakitangan teknikal dari kakitangan pentadbiran.

Nak wat cam na kan.. dah arahan. Sedangkan  
boss aku sendiri pun ditukarkan sementara
ke Jabatan lain nie kan pulak kakitangan
sokongan mcam aku nie..  

Aku nie sebenarnyaa tak boleh bekerja
dalam keadaan stress kang tension susah plak.
Nanti lagik laa naik darah nie.. Aduhaii..

Aku cuma berharap keadaan akan lebih
baik dan mendapat suasana bekerja
yang baik.. Insyallah..


12 comments:

  1. harap ditempat baru lebih tenang dan mudah untuk melakukan kerja

    ReplyDelete
  2. Jangan stress stress...tempat baru, Insya Allah ada benda baru yang menyeronokkan...

    ReplyDelete
  3. harap2 akak lebih seronoklah di pejabat baru nti ye..

    ReplyDelete
  4. kak, hopefully kt tmpt baru nanti kita semua blh gumbira ye...jgn sedey2

    ReplyDelete
  5. Memang seronok bekerja dlm suasana tenang dan tidak stress yee..

    moga bahagia berada di tempat kerja tu..dan dpt menjalankan tugas sebaik mungkin dgn cemerlang..ameen

    ReplyDelete
  6. Insyallah mula2 mmg cam gitu lama2 mesti okey punya...somemore u otai mesti ok punyer

    ReplyDelete
  7. jangan stress2 kak , sabar ye nanti pasti ada yang menyeronokkan..harap ditempat baru lebih tenang dan mudah untuk melakukan tugas..

    ReplyDelete
  8. tak pe tak pe... jgn stress... mungkin tmpt baru ni lagi best dari yang dijangkakan.. mane tau kan..

    ReplyDelete
  9. insyaAllah sis..dh pndh tpt baru suasana pn baru, udara pn baru..hehe..mesti kurang stress nnt =)

    ReplyDelete
  10. insyaallah...tempat baru tu ok. belum cuba belum tau

    ReplyDelete
  11. kiranya nanti Rinna akan berjiran meja ngan kawan2 dari department lain dlm satu ofis laa, ye??

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss