Monday, April 18, 2011

Makan² Dan Jumpa Client Hubby

Sabtu, 16 April 2011

Hari Sabtu pagi tuh.. hubby dah bersiap nak gi meeting kat ToneExcel.. so sebelum dia pergi tu, aku mintak laa dia pi beli Nasi Kerabu.. Dah lama tak makan..

Nasi Kerabu Ayam Merah nie anak aku yang suka.. 
Aku punya Ayam Rendang..

Hubby aku balik dari meeting ToneExcel dalam pukul 1. Lepas solat Zohor dalam puku 2.30 aku ikut hubby jumpa client yang nak buat wasiat.  Temujanjinya dalam pukul 4 petang di Wangsa Walk kat WangsaMaju.  Weols sampai dalam pukul 3.30.  Cari laa tempat yang strategik sikit kat dalam WW tuh tapi tak berapa nak sesuai.  So, weols keluar dan ternampak laa Bangi Kopitiam.  Weols tunggu laa client tuh kat situ.  Nama dia Reyna dan dia datang ngan adik dia.  Dia ada browse website hubby dan nak tahu lebih lanjut.

Sebelum Reyna sampai tuh.. aku sempat laa nak rasa makanan kat situ.  Iye laa aku nie 1st time makan kat Kopitiam gini.. Aku order Meehoon Kari Ipoh dan Air Bandung.  Hubby aku tak nak makan cuma order Ipoh White Coffee dan Roti apa tah lupa plak namanya..

Tengah dok readykan presentation

Air Bandung Cincau .. tak sedap..

Ipoh White Coffee

Meehoon Kari.. okey laa not bad..

Suasana Kopitiam


Ini laa Reyna dan adiknyaa.. 
sori muka adiknyaa tak nampak plak

Hubby wat presentation tuh untuk bagi Reyna untuk lebih faham.. Dia pun setuju.  Dia sebenarnyaa buat wasiat untuk ayahnyaa.. sebab ayahnyaa mintak dia tolong uruskan.  Reyna pun katanyaa nak buat jugak untuk dirinya sendiri.. Alhamdullillah ada juga kesedaran untuk dirinya selepas dengar presentation dari hubby.

Lepas jumpa Reyna, weols ingat nak balik terus tapi on the way tuh hubby call Kak Yang.. so singgah laa kejap ke Keramat. untuk solat Asar.  Langkah kanan.. Angah beli Pizza dapat laa aku makan 2 keping..  Borak² laa kejap.  Dalam kul 7pm weols gerak balik. Sebelum balik tuh.. Angah dan Kak Yang bagi weols hadiah sempena 'House Warming' yang tak sempat nak dibuat lagik.  Sorri laa yer.. Angah.  Tapi kalau uols kalau nak datang ke rumah, datang jer laa.

Dak Umar nie.. tak berapa nak sihat.. Demam kata uminyaa..

Kedua2 hadiah ini dari Kak Yang dan Angah.. 
Terima kasih banyak².


Cantik kan Jam ini.. 

Pasu ni pun cantik jugak.  
Kebetulan ada plak hiasan kat umah tak de pasu..
Dah dpt pasu nie.. dpt laa hiaskan..


Hari Ahad plak tak de kemana² pun.  Ada jemputan ke Majlis Aqiqah tapi tak dapat nak pergi sebab hubby aku ada seminar Dr. Azizan (alaaa yang citer pasal no tuh ler) tapi kali ini pasal marketing. Kawan hubby aku, Cpt Nik yang sponsor ajak dia pergi sama.  So, hubby pun balik petang tuh dah pukul 4.30.  Malas le plak nak keluar..kan.. so banyak rilex kat umah jer laa.. wat keje umah aje laa.. 


15 comments:

  1. Sedapnya nasi kerabu tu..hehe. Kopitiam memang tak best sgt makanannya.old town white coffee agak sedap mee kari,mee udang dan roti bakar.

    good info ttg wasiat tu.kirim slm paksu ye.

    ReplyDelete
  2. rindu ngan nasi kerabu.meehon kari nampak pekat dan mabeles. suanana kopitiam santai sangatkan.air bandung cincau nampak cam sedap, tapi tak sedap rupanya.

    ReplyDelete
  3. dah lama x mkn nasi kerabu,
    mmg dok carik2 jugak nie,
    hihihihihihi....

    :)

    ReplyDelete
  4. Sedapnyer tengok menu2 tu...paling suka nasi kerabu tu dah lama tak pekena ni hehe

    ReplyDelete
  5. wow.. bestnya dapat hadiah :)

    ReplyDelete
  6. wah kak rinna berjalan sambil memperkanalkan bagus2

    ReplyDelete
  7. teringin nak ke WW tu..tp ntah bila la nak sampai..mcm jauh sgt

    ReplyDelete
  8. dee x suka nasi kerabu..ngeee..eh..suami kak rinna keje mana..dee ada soalan nk tya ni..huhu..

    ReplyDelete
  9. kalau nak tau..

    kita ni tak pernah langsung
    minum di mana2 kopitiam..

    sian kan...

    :)

    ReplyDelete
  10. nAsai kerabu memang sedap. Amirul panggil nasi BIRU. tiap kali pasar malam mesti beli

    ReplyDelete
  11. aah dah lama tul x makan nasi kerabu .. bila nampak jer dah malam .. sbb pasar malam .. memang elak makan malam nak2 berat2 nie huhuh

    cantik pasu adiah tuu rinna :)

    ReplyDelete
  12. Hmm..sesekali mmg kena ikut cik abg ni gi wat keje (yg tak mengganggu laa, hehe). Utk bg semangat dan memeriahkan suasana pertemuan dia ngan client, kan..hehe

    ReplyDelete
  13. wahh air badung tuhhh...hehe nasi color2 kata budak berdua tuh..ehhehe

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss