Friday, May 06, 2011

Anak Sapa Laa Ni


Alhamdullillah.. anak aku nie terang hatinya.. tanpa 
banyak kesalahan dia boleh membaca Al-Quran. 
 Sejak mak aku duduk ngan aku.. 
dia laa yang tolong tengokkan bacaan anak aku tuh.. 
Tapi tu laa kadang² ada masanya anak aku ada gak malasnya..

Itu laa ada gak bagusnyaa kita hantar anak ke 
Sekolah Agama Rakyat nie.. belajar mengenal huruf² jadi
bila kenal huruf anak pun senang nak baca..
Kalau konsistent dia baca Quran ni
mudah²an cepat laa khatamnyaa.. Insyallah..

16 comments:

  1. syukur alhamdullillah, anak2 akak pun lancar membaca alquran, ami tinggal sikit aje lagi nak khatam

    ReplyDelete
  2. betul, banyk benda dia belajar...syukran dh boleh mengaji dengan baik..moga terus berusaha dan cemerlang. ameen.

    ReplyDelete
  3. rumah kita sejak nenek ajar ngaji sakit
    dah 3 bulan anak2 tak ngaji

    ReplyDelete
  4. @♥MAMASYAZA♥ Alhamdullillah budak2 skrg makin cerdik kan.. :)

    ReplyDelete
  5. @Ati Masrif Ohh ye ker.. kena cari org lain laa gitu..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah....Sejuk hati nengoknya....

    ReplyDelete
  7. insyaAllah, berkat doa dari ibu bapa juga, anak2 akan berjaya selain dari usaha dari dalam dirinya sendiri.

    alhamdulillah, ai suker tgk anak2 yang pandai membaca al quran. moga hati anakmu akan terus terang bersinar utk masa hadapan dan akhirat kelak

    ReplyDelete
  8. tahniah utk akak dan anak akak tu...mudah-mudahan cepat khatam ye..

    ReplyDelete
  9. insyallah..kak rinna..budak berdua tu kena ade maktoknya...hadehh

    ReplyDelete
  10. dee pulak belum betul2 ajar dia..tp ada ustazah kat sekolah yg ajar..next year dia akan masuk sekolah agama di sebelah petang dan malam mengaji ngan babysitter..so far ok..hatinya terang jugak..doa2 dah hafal..hehehe..

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah..memang sejuk mata memandang kan...

    saya harap anak say pun begini lah nanti...:)

    ReplyDelete
  12. Rinna betul tu sekolah agama dapat banyak membantu budak-budak baca Al-Quaran dan bahasa jawi ngan lancar. Nanti kalau dia suka boleh masukkan sekolah menengah agama.bagus tuk budak lelaki.

    ReplyDelete
  13. bagusnya abang dah pandai baca quraan .. anak aku masih ikraq lagi .. huhuh .. nak ajar x sempat sokmo .. dulu ieda baca mak yg tgk kan .. sempatlah tamat ngaji darjah 6 ..

    skrg anak ieda darjah 3 baru iqraq 6 huhuh ..
    susah skrg nak cari rog yg pandai mengaji :(

    ReplyDelete
  14. Assalam Rinna..
    Alhamdulillah terang hati anak rinna yea!!! nanti dah katam jgn lupa buat majlis jemput kite yea!!!!

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...teruskan usaha, haikal..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss