Friday, May 20, 2011

Jimat Duit 50 Sen

Sekarang ini perjalanan dari Cheras nak ke ofis 
aku dah kurang dah nak bayar tol.. 
Kiranya sekarang nie aku dah jimat 
duit tol RM0.50.  Walaupun selalunya aku
ke ofis hubby yang hantar tapi ada 
masanya aku naik keta jugak..  

Semalam ada juga pengguna yang masih
tidak tahu akan pemansuhan ini dan
siap berhenti di Tol.. nak bayar.. 
nasib baik tak tersondol dengan kereta
dari belakang..

Harap lepas nie banyak laa Tol² yang 
dimansuhkan.. iye laa dah laa 
minyak naik ngan tol lagik.. kalau
dimansuhkan tuh kurang laa sikit
duit yang dibelanjakan..


Kutipan tol di Lebuhraya Hubungan Timur-Barat yang menghubungkan Persilangan Salak dan Persilangan Taman Connaught dimansuhkan serta-merta malam ini, tujuh tahun lebih awal daripada tempoh tamat konsesi lebuh raya itu pada 31 Mei 2018.

Majlis pemansuhan kutipan tol itu disempurnakan Menteri Kerja Raya, Datuk Shaziman Abu Mansor

Sumber dari Berita Harian



11 comments:

  1. tapi tengok dalam laporan paper semalam ke kelmarin, jalan kat situ(menuju ke PJ) habis jem teruk waktu balik keja...makin ramai yg guna sebab dah free ke?

    ReplyDelete
  2. kerajaan dah kaya dah...elok le dimansuhkan

    ReplyDelete
  3. @Daddy Ziyyad mungkin laa tapi semalam hujan kan.. selalunya kalau hujan mesti jem giler..

    ReplyDelete
  4. @Angah kan dah kaya dah.. elok le mansuh.. :)

    ReplyDelete
  5. w/pun 50sen tp ttp leh jimat, lama2 kumpul leh juga bli beras :)

    ReplyDelete
  6. bestnya 50sen x 2 x 30hari
    banyak tu....

    bila tol putrajaya-kl nak di mansuhkan pula
    heheh....

    ReplyDelete
  7. BSB jugak kena bayar RM1.10 tol batu 3..bila ler depa nak runtuhkan tol batu 3 niee..

    ReplyDelete
  8. dah banyak kaut untung tu.. hehe

    ReplyDelete
  9. haaa mansuh tuu nak naik benda ape layie x tahulah huhuhuhu mintak2 lahh jgn naik apa2 lagi .. penat mendengar .. menempuh tuhan sahaja yg tahu huhuhu

    nak2 dekat2 pilihan raya nie .. tutup sana korek sana .. kambus sana .. timbun sini huhuhu

    ReplyDelete
  10. save sikit belanja,kan..
    dah jemu hidup dgn tol2 setiap hari...hehe..maka sesuai sangatlah mansuh2...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss