Monday, May 09, 2011

Kursus di KGPA Part 1

Sabtu, 7 Mei 2011 

Mula-mula dapat tahu kena pergi kursus pada Sabtu dan Ahad.. aduhai..boring laa plak.. iye laa hari rehat kena plak pergi berkursus tapi nak wat cam na kan kalau tak dapat pergi kena tulis surat pada pengarah laa plak.

Pagi Sabtu, bangun seperti biasa laa macam nak pergi keja.. Nasib baik hubby nak hantar aku.. terima kasih laa cayang aku tuh..sebab sanggup hantar aku niee.  Oleh sebab mak aku ke rumah makcik aku.. so angkut sekali laa anak aku..  Sebelum pergi kursus singgah laa kat kedai mamak sarapan.  Punya laa lama plak nak order sebab tak cukup kakitangan.. nak dapat makanan pun lambat jugak.. bila dah lambat gerak dari situ pun lambat laa jugak.. Aduiyai..sabo je laa.. 

Weols masuk laa ikut dalam UM.. ingatkan pintu masuk nak keluar ke Damansara..bukak rupanya hampeh tutup..aduhai kena pusing le plak.. tuh aku sampai ke tempat kursus dalam pukul 9.10 pagi.. wat tebalkan muka ler.. Nasib baik penceramah tak suruh aku nyanyi kat depan.. hehehe..  Kursus weols nie kat Kelab Golf Perkhidmatan Awam.

Waktu sarapan pagi.. 


Antara ofismate yang hadir


Sarapan pagi.. ada kueyteow goreng dan kuih.. 
Aku ambil nie aje.. 


Sempat posing²


Lauk untuk makan tengahari.. Sedap..laa.. 
Ada sayur campur, daging black paper, telur goreng,
Masak Asam Ikan Tenggiri, Gulai Lemak Cili Api Ayam..
Leh kata semua lauk aku ambik..hehehhe


Ini adalah antara ofismate yang semeja ngan aku..


Bersama dengan 2 orang fasilitator dari Reliance..
En. Hafiz dan En. Nazri Kulup


Lepas abis kursus petang tuh.. weols ke TESCO Kajang nak tukar DVD game anak aku.. Nasib baik leh tukar.. dan kemudian ke Pekan Batu 9.  Ada plak gerai Sup Meletup baru bukak.. Nak try laa sup kat situ.  Boleh tahan laa.. cam yang kat Bandar Tasik Selatan.. tuh.  Gerai ini bersebelahan dengan Balai Polis Batu 9, kalau pada sesapa nak cuba..  Aku order Nasi Ayam, hubby plak sup meletup ngan nasi kosong dan anakku ngan Nasi Goreng Ayam.  




Lepas makan carik kedai gambar.. nak ambik gambar passport size, siap kejap jerk.. Kualiti gambar pun cantik..hehehe.. tak sempat plak nak snap.. Hubby aku nak cari Mouse.. nasib baik ada jumpa kat kedai FotoZoom.. sebelum nie dia pakai yang 'wireless' tapi tak tahan lama laa.. so carik yang pakai wire balik..  Selesai urusan.. weols balik laa.. aduhai penatnya badan hari nie..  Esoknya sambung kursus hari kedua..

Nanti sambung N3.. yer..

10 comments:

  1. ai suker kursus sebab leh mkn mcm2.. hehehhe

    ReplyDelete
  2. @NM02
    betul tuh nieza..3x sehari makan.. kenyang pewut.. hehehhe

    ReplyDelete
  3. kursus ni khusus utk jabatan akak je ke...

    ReplyDelete
  4. @Angah yup Angah.. utk semua PTPO kat Jabatan akak..jerk.. PP yang organisekan.. :)

    ReplyDelete
  5. sesekali gi kursus..bes juga..hilang boring2 di ofice n dpt tukar2 situasi....
    selamat berkursus..

    ReplyDelete
  6. Hmm..nk wat camne laa ye..dh dpt arahan kena kursus hari cuti ujung2 minggu, kann...

    ReplyDelete
  7. wahh semua dalam satu masa...sangat efisen kak rinna ;)

    ReplyDelete
  8. seronoknya...pergi kursus macam ni..

    kt tmpt keje sy..xde lak mcm tu...dok la terperuk kt office ni..huhu... ;)

    jom ke APA KATA HATI pulak ;
    PLAYGIRL

    ReplyDelete
  9. wah syok kursus kak....lieya dok teriur tgk makanan2 tu...dah le i tgh pantang nie kekekekeek......lieya kan kak, tahun ni langsung takde kursus lagi.....lagi2 dah ade anak kecik nanti ni.....tak pegi leiya jauh2....aduh tak cantek laa lnpt lieya nanti kak....

    ReplyDelete
  10. kerja cam akak ni tak de kursus. part best masa kursus dapat jumpa teman-teman dan makan.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss