Tuesday, September 13, 2011

Berjalan Raya..

Sabtu, 10 September 2011
Pagi tu memang tak de plan nak kemana² pun tapi dalam tengahari gitu, Angah call ngajak pergi jalan² beraya laa.. Jadi rumah pertama yang weols pergi adalah rumah adik ipar Kak Yang di Balakong, rumah Abg Mizad dan Kak Ina.  Sampai di sana, Kak Yang dan Kak Yong sekeluarga dah sampai  dulu.  Cuma Angah jer yang belum sampai lagi sebab dia ke rumah babysitter anaknya di Wangsa Maju.

Bergambar bersama tuanrumah..sebelum balik


 Bergambar beramai² 


Yang ni group perempuan plak..


Dari Balakong, weols terjah ke rumah Kak Rubi.  Kak Rubi ini adalah isteri kepada arwah Abg Lah sepupu hubbyku.  Dia sekarang tinggal di Banting dengan anak lelakinya Wazir.  Setelah AbgLah meninggal lebih kurang 3 tahun dulu.. ini laa baru nak jumpa semula dengan Kak Rubi nak bertanya khabar.  Nak pergi ke rumah Wazir nie memang weols tak tau jalan.  Nasib baik laa.. ada GPS yang membantu.  Sampai jugak laa weols ke Banting yang berdekatan dengan KLIA. Terlupa nak ambik gambar kat rumah Kak Rubi..nie.. :))

Lepas weols solat di rumah Kak Rubi, weols bertolak balik.  Mulanyaa ingatkan nak balik umah terus tapi dah janji nak singgah rumah sepupu hubby aku yang kat Serdang, so weols terjah jugak laa.. Masa tuh dah pukul 9 malam.  Masa on the way nak ke sana, hubby aku dah tersalah masuk jalan, sepatutnya masuk simpang yang depan lagik.. haa ambik kau.. termasuk ke tol Ayer Hitam. Adess berapa kilometer weols kena melalu highway yang panjang tuh..baru leh Uturn balik.. dan keluar balik ke jalan utama.  

Sampai di Serdang dekat dah pukul 9.50 malam.  Pewut memang dah lapar... Kat umah Kak Rubi makan biskut raya jerk.. abis dah terjah umah orang.. heheh..  Alhamdullillah sampai di rumah Abg sepupu hubby aku nie dia orang hidangkan meegoreng ngan kueyteow goreng.. kenyang laa sikit pewut weols malam tuh.. Borak² sampai pukul 11.30 malam.. weols pun balik ler..

 Masa ni tengah lapar..hehehe..makan☻

 Sambil menjamu selera..

Yang pakai baju kuning tuh laa Abg Sepupu hubby dan baju hitam tuh anaknya Nora.. 

Sampai di rumah dalam pukul 12 tengah malam.. Haa sakan jalan² raya.. 

9 comments:

  1. fuh kak....sakan betul tu...jauh2 tu kak ko berjalan raye...mmg seronok kan kak.....ye laa time raye ni jek laa kite berjalan melawat sedare kan kak....kalo ari biase tu sure payah sikit heheeheh

    ReplyDelete
  2. amboi seronok yer Rinna beraya...ziarah menziarahi ni lah mengeratkan silaturahhim sesama kita kan...

    ReplyDelete
  3. sebulan penuh dngan jemputan makan jer...bedal je la kak..

    ReplyDelete
  4. aktiviti kunjung mengunjung ni kena teruskan..rapatkan silaturrahim..

    ReplyDelete
  5. ..Dari pagi bawak ke malam gi beraya..hehehehe..ni beraya sakan ni..saya aja yg dah stop beraya! ekekeke

    ReplyDelete
  6. syoknya berjalannn
    hehehe
    raya sebulan kan?! ;)

    ReplyDelete
  7. Rinna raya sakan ye...meriah-meriah...

    email : juna_ai@yahoo.com
    boleh juga drop kat comment post nanti aina ambik detail...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss