Friday, September 09, 2011

Meh Nak Citer..

Ish.. tak pe² laa tajuk aku hari nie.. hentam aje laa ekk.. ada ke yang kesahh?

Ahad, 4 September 2011
Pagi hingga ke tengahari.. memang tak de plan hendak ke mana². Tapi  dalam pukul 3.30 petang hubby aku mengajak laa pergi ke Mid Valley. Katanyaa ada pameran IT.  Mulanya terasa malas laa plak nak pergi.  Pas tuh lepas Asar aku cakap laa kat hubby.. okey laa jom laa.. lagi pun pergi naik moto jerk.. malas laa bawa anak sekali.

Dalam pukul 5.30 tuh, Hairi, adik ipar Kak Imah call weols.. katanyaa nak datang singgah ke rumah so, hubby cakap datang je laa.. Jadinya plan nak keluar tuh kiranyaa tak jadi laa.. 

Lepas Hairi balik dalam pukul 7.30 malam gitu, hubby ada tanya lagik.. nak pergi tak? Aku kata kalau nak pergi jugak lepas solat Maghrib laa.. Hubby okey jerk... Masa tuh dah dekat 8 malam.

Hairi dan family datang ke rumahku..

Sampai di Mid Valley dalam pukul 8.45 malam. Tengok² kat banner situ tulis.. Di buka dari 10 pagi hingga 9 malam. Adess ada 15 minit jerk.. apa yang di tengokkan Tapi memang masa tuh masih ramai orang. Weols pun terjah aje laa.. jalan² tengok orang² kat situ. Lalu kat booth Maxis kena ushar laa dengan salesperson pasal broadband.. Weols bagi tau laa dah subsribed laa. Dia offer yang baru punya.. sebab skrg nie hubby ada dua broadband.. satu YES dan satu lagi MAXIS.

Promotion terbaru, Maxis ada package yang unlimited punya.. dan 3GB.  Kiranyaa kalau dah exceed speed tak turun laa.. so teruja laa nak package tuh.. Decide tukar package laa tutup yang lama bukak yang baru.  Dulu bayar RM48, skrg kena bayar RM58 (harga sebenar RM68). Pas tuh dapat laa percuma payung.. Selesai di situ ingatkan nak terus balik.. Aku ajak hubby survey lagik.. tengok ada plak beberapa booth masa belum tutup.

Jalan punya jalan terrrr singgah laaa kat booth ACER... Salesgirl kat situ dah panggil² dok offer laptop ler..kat weols nie.. Hubby cakap laa weols dah ada laptop.. Hmm.. dia offer benda lain plak..siap ngan free gift. lagik.. Jadi weols dah teruja.. dan weols pun dah terrrr beli.. adess.. hheheheeh yang ini...... 

Ini laa.. DVD writer -- free gift nyaa..

Ini laa netbook..buah hati kecil baru ku .. :) 

Broadband MAXIS tuh aku ler yang pakai..skrg.. 
tak yah berebut ngan hubby guna
laptop dia.. :)

p/s:  Seronoknyaa.. ada lagik rezeki aku..alhamdullillah.. nanti aku upkan N3 tuh..bila dah dpt nanti :)


11 comments:

  1. Saya ke Midvalley jugak hari yg sama tu, dan beli laptop jugak! :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...buleh la singgah hari2 kat blog saya..akekekekkee

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Semoga terus dimurahkan rezeki olehNya. :)

    ReplyDelete
  4. bestnya...murah rezeki..tumpang hepi...

    ReplyDelete
  5. amboiii lepas raya masih mampu shoping lagikkk

    ReplyDelete
  6. best nyer dpt hadiah dr hubby...

    ReplyDelete
  7. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss