Thursday, November 10, 2011

Aidil Adha 2011

Salam semua,

Hari Raya Haji disambut secara sederhana saja... Lepas solat raya.. rehat² kat umah sambil² nonton TV.  Weols cuma keluar ke Keramat lepas solat Zohor.  

Risau Angah kalau weols tak datang.. hehee iye laa.. dia masak banyak.  Ada Nasi Ayam, Macaroni Bakar, Marble Cheese Kek, Carot Cheese Kek.. memang Angah rajin buat kek pas tu boleh plak jual kek.. 

Sedap² kek yang Angah buat..tapi sorri laa gambar masa raya memang tak capture langsung cuma sekeping nie jerk.. Tah napa terlupa plak nak snap² gambar.  Kak Yong sekeluarga pun sampai lepas setengah jam weols di sana.  Meriah sikit laa umah Kak Yang.. 

Weols balik lepas Maghrib.  Angah siap tapaukan Nasi Ayam, Kek dan Macaroni untuk mak aku. Dia tak sihat jadi tak nak ikut weols ke Keramat.  Terima kasih Angah. 

Ingatkan nak laa singgah kat Giant Cheras yang baru buka tuh.. tapi bila tengok jalan nak masuk ke Giant tu jem giler langsung tak jadi pergi.  Jadi weols cadang pergi esok aje laa.. Citer pasal Giant next N3 yer.. :))


Antara hidangan yang ada di Keramat..


15 comments:

  1. Dalam senarai makanan tu, yang sangat menggoda selera kakcik adalah makaroni bakar. :)

    ReplyDelete
  2. akak pun tak kemana2. pagi raya goreng mee n makan ketupat cicah gulai daging. beraya umah tok umi baru balik umah mil. mlm lak pegi umah abg ipar makan bihun sup, tu aje

    ReplyDelete
  3. wahh, raya haji ni sediakan kek ya... saya ni penggemar kek nombor satu d dunia.. ekeke

    salam aidil adha.. Salam Kunjung mengunjung. Salam Ukhuwah. Singgah-singgah la blog Gen2Merah kalau ada kelapangan ya.. (",)

    ReplyDelete
  4. banyak nye menuuu rinna .. hebat2 ... kenyang makan ..

    ReplyDelete
  5. ayam dgn sup tu nampak lazat sangat...:)

    ReplyDelete
  6. seronok la kak rinna sebab ramai adik-beradik tinggal berdekatan...

    ReplyDelete
  7. uishhhh..banyak betul jenis cheese cake yg dibuat....ada blog tak(si tukang buat kek)?

    ReplyDelete
  8. wah! bestnyer ade macaroni bakar.. kek pon sampai berjenis2 ye.. kita tahun ni demam so x beraya la dok tido kt bilik jek.. tp sempat lg baca novel.. hehehe

    ReplyDelete
  9. sedapnye nasik ayam.. lapooooo... =D

    ReplyDelete
  10. bessnyer dapat Angah rajin masak2 cam gini...nak2 menu sodap lak tu

    ReplyDelete
  11. Banyak betul Juadah raya kat rumah angah....rezeki makan lagi kamu Rinna...

    ReplyDelete
  12. salam singgah sini lagi ye... nak BW tempat lain plak.. ehehe

    ReplyDelete
  13. ila raya kl je .. ila & hubby org kl ne je

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss