Friday, November 04, 2011

Belajar Conteng Menconteng

Tengahari tadi Cik Mell wat kelas basic bermekap nie.  Jadi aku pun join laa.. tak ramai pun cuma 4 orang jerk.  Aku bukannya tak tahu mekap tapi still nak belajar laa juga teknik² yang betul dari orang yang berpengalaman mekap bermekap nie.. Lepas ini kena laa cari sikit² alat² mekap untuk tambahan.  Aku cuma bermekap kalau gi majlis gitu. Kalau gi keja tak de mekap sangat.. pakai mekap simple jerk.. hehehe..

Aku juga ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA pada semua teman² dan silent reader.  Pada yang balik kampung tuh.. berhati² di jalanraya yer.. dan selamat bercuti..


Cik Mel menerangkan alatan yang digunakan untuk bermekap 


Ini laa anak muridnyaa..


Posing² jangan tak posing yer.. 


Tukar plak posisi masing² 


Aku bergambar ngan sifu.. Cik Mel



6 comments:

  1. aduhai lagu dia..70's eh?


    ajorlah sikit teknik mekapnya hehe

    ReplyDelete
  2. saya x pandai bermake-up lerr..teringin gak nak belajar..

    ReplyDelete
  3. wah..cunnya sis rinna..rajin2lah mekap eh lepas ni...tp mcm dee gak..tgk majlis lah ye..

    ReplyDelete
  4. teringin nak belajar..t.api belum ada kesempatan

    ReplyDelete
  5. Lepas ni bertambahlah koleksi make-up tu ya.. pastu leh make-upkan org sekali leh jadi sumber pendapatan gak tu.

    ReplyDelete
  6. thanx kak RM sudi up cerita pasal ni.. hehehe malu la org panggil kita sifu. biasa2 jek.

    nanti ilmu tu blh guna utk p mekap kt ofis. x salah nak mekap cuma main color jek. kalau g ofis kita guna la color2 yg cool/warm..

    p/s: kwn2 kak RM kalau nak join blh jgk. next kita buat bengkel besar sikit..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss