Thursday, November 03, 2011

Cuti Isnin Hari Tuh

Isnin, 31 Oktober 2011

Aku cuti hari ini.  Hubby aku pun cuti jugak sebab ganti dia pergi kursus minggu lepas.  Dari minggu lepas lagi, hubby dah plan nak cuti.. tapi aku cakap cuti je laa hari Isnin dapat laa 3 hari kan..

So, pepagi dah bangun.  Weols nak ke Imergresen kat Wangsa Maju. Bawa mak aku, Kak Yang, Kak Nyah ngan anak aku sekali.

Weols sampai kat situ dalam pukul 9 lebih.  Turun² dari kereta, ramai le pulak peniaga gambar nie.. datang kat weols suruh weols ambik gambar kat kedai dia orang.  Tapi weols semua ke kedai budak melayu nie.. iye laa sapa lagik nak bantu orang melayu kan kalau bukan kita.

Sebelum tuh gi ambik borang tapi tak boleh ambik sekali banyak. Kena laa weols sorang² gi ambik sendiri.. ikss susahkan betul laa. Dah siap isi borang dan ambik gambar semua, ingatkan weols yang muda ini boleh laa join sekali yang warga emas punya kaunter.. hmm..haram tak di baginya.. Untuk warga emas macam mak dan kakak ipar aku dia orang semua dapat laa cepat, cuma weols je laa yang kena tunggu lama sikit.

Alhamdullillah selesai juga urusan di imergresen lebih kurang dalam pukul 2.45 petang. Kiranya dah nak dekat setengah hari kat sana aje.  Mungkin sebab dah nak musim cuti jadi ramai orang yang nak buat passport dan yang nak renew. 

Weosl ke Keramat dan sebelum tu singgah makan tengahari.  Balik dari Keramat hantar Kak Nyah plak balik dan weols sampai di rumah dalam pukul 6 petang.

Keadaan yang sesak pada hari itu..

p/s:  Tempat yang dituju akan dimaklumkan bila tiba masanya nanti. Insyallah..

15 comments:

  1. wah buat passport nak gi mane tu kak RM? hehehe...

    ReplyDelete
  2. mcm nak terbang jauh jer ni....

    ReplyDelete
  3. Selamat bercuti ke luar negara, Rinna. :)

    ReplyDelete
  4. nak bercuti ke mana ni dear..
    nak kirim FM!!

    ReplyDelete
  5. best nyerrr...jgn lupa nanti upload gambo byk2 ekkk

    ReplyDelete
  6. wallahhhh...cantik header baru...

    ReplyDelete
  7. akak nak ke obersee eh...? hehe... :)

    ReplyDelete
  8. best nyer.. cuti2 nk FM sis. hihihi

    x sabar nk tahu destinasi nyer.

    ReplyDelete
  9. Lamaaaaa tak ke Wangsa Maju.. Dulu saya duduk Setiawangsa je kak.

    Yup, melayu tolong la melayu.. ;)

    Apa pembangunan terbaru kat sana ye?

    ReplyDelete
  10. Imigresen ni pi pagi2 pun que panjang....

    ReplyDelete
  11. same la ngan kat area lieya ni....ramai gak....

    amboi kak, mesti jauh nak berjalan ni...lieya teka mesti bandung nie heheeheheheh

    ReplyDelete
  12. wah akk..

    nk g bandung ea?heeee...

    xpon bali..;p

    ReplyDelete
  13. gi obersealah tu..dee pun baru je buat passport..hehehe..

    ReplyDelete
  14. jenguk sini.. takde etry baru lagi.. nak baca

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss