Friday, November 11, 2011

Jalan² Ke Giant Cheras

Cuti hari Isnin yang lepas aku sekeluarga ke Giant Cheras yang baru aje dibuka.  Kiranyaa nak merasmikan pertama kalinya laa. sambil² nak membeli barang dapur sekali.  Giant ini terletak di tepi highway Cheras - Kajang bersebelahan rumah yang orang panggil rumah disney tuh..bentuk umah katun..hehehe.. Dalam Giant nie banyak laa jugak kedai² yang lain dan jugak ada kedai makan.  My Mom's Chicken Rice Shop yang Linda Onn punya pun ada bukak francise kat situ.  Sapa² yang berdekatan yang Cheras boleh laa pergi jalan² ke situ plak.


Nak parking pun jem.. maklum laa tempat baru ramai orang yang serbu nak tengok kan..
 nasib baik dapat parking.. 


 Giant terletak di tinggal atas...


 Berdepan ngan Giant ada banyak jugak kedai..


Guardian pun ada.. 


Antara barang² yang di beli.. Kerusi tuh untuk kawan anak aku 
yang datang untuk main game kat umah


Penat membeli belah singgah kat Food Court dia plak.. 
Biasa laa anak aku suka ngan chicken chop..dia.. 


Hubby aku plak ngan Nasi Goreng Ikan Masin... ngan Tomyam Campur.. 
Control hensem ke bangg..!! 

Jemput makan semua.. :)  
Sikit punya banyak makanan nasi jugak yang dicari..


Nasi Goreng Daging.. tah napa suka plak sekarang order.. tapi nasi dia okey² aje.. tak de laa
sedap sangat pun..

17 comments:

  1. Dulu kakcik selalu ke Giant di Taman Dagang, tapi dah tutup dan ganti dengan Pasaraya Hero (tak pernah pergi pun). Sekarang ini tempat shopping kakcik hanya di Tesco Ampang dan sesekali ke Carrefour Jalan Peel. :)

    ReplyDelete
  2. lieya pun mcm akak, kalo ade mall baru bukak, sure rajin jek nak terjah..sbb belum ramai kene serbu lagi...syok sikit heheeh...tapi tu, tak lame tu kak, lepas ni sure dah penuh dgn umat manusia ehehehehe....

    terliur tgk nasi akak...dah le lieya tak bekpes lagi nie kak oi!

    ReplyDelete
  3. husband memang sporting nak bergambar utk blog kan, bagus tu, kalau husband saya, memanjang anti kamera, hihi

    ReplyDelete
  4. hmm...kt Melaka ni..bnyk dah cawangan Giant di buka..dekat gak dgn tmpt keje sy ni..selalu lunch kt food court Giant..sbb makanan kt situ best.. :)

    kalau nak compare harga barang...lebih kurang mcm Tesco..kalau bahan2 basah..lagi best beli kt Mydin Mall..lagi murah..lagi fresh..itu di Melaka la..hehe :)

    ReplyDelete
  5. selalu gak pi Giant beli barang dapur...kiteorang kalo singgah Giant mesti makan kat foodcourtnyer sedap2 gak...

    ReplyDelete
  6. salam,

    cantik tempat dia,Kak Ros pun macam tu la jugak,banyak2 makanan,nasik jugak yang di cari...

    ReplyDelete
  7. giant cheras belah mana ni rinna?

    ReplyDelete
  8. giant di nilai ni pun sentiasa
    penih dgn org ..
    walaupun tesco baru buka opposite
    giant ni :)

    ReplyDelete
  9. i pun kalau belanja, Giants lah tempatnya.. Now cuba2 ke Carefour.

    ReplyDelete
  10. skrg dah bersepah hypermarket kan...

    ReplyDelete
  11. Soping barang dapur sekali nampaknya tu...

    ReplyDelete
  12. haha terpaksa la beli kerusi utk anak kawan ...baik betul hati mak yer...

    ReplyDelete
  13. Assalam Rina...
    Tumpang lalu nampah sungguh menyelerakan nasi goreng daging tueee....alahaiii

    ReplyDelete
  14. tempat baru mmg orang nak g tengokkan.. kot2 ada kelainan ke

    ReplyDelete
  15. jarang sgt gi Giant dah skarang...
    slalu terjah care4 or tesco jer....

    ReplyDelete
  16. Ada giant...mesti ada guardian jgk..maklum ler ada pertalian darah, kan...huhu...

    ReplyDelete
  17. giant lama betul tak shopping sana sekarang asyik pi tesco jerk..sbb kat tesco saya buat kad..hehe

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss