Thursday, December 22, 2011

Jalan² Ke I-City

Ahad, 18 Disember 2011

Sebenarnya tak de plan pun. Tiba² jer anak aku sibuk ajak jalan².  
Fikir punya fikir weols pun decide nak
ke I-City.  Lagi pun aku tak pernah pergi lagi. Selalu tengok gambar 
blogger² yang dah pernah pergi.

Weols sampai kat ICity lebih kurang pukul 6.45 petang. Jalan² sekitar dengan
 pokok yang mula dah dipasang dengan lampu² yang berwarna warni iye
 laa kalau datang siang tentu tak de lampu lagi..

Anak aku sibuk nak naik yang macam roller-coaster tapi yang rendah aje laa..bukan yang
 tinggi mcam kat Genting Highland tuh.. jadi laa kan.. 

Solat Maghrib dulu.. pas tuh baru beli tiket
nak masuk ke Snow-Walk. Bayaran pada
yang belum pernah masuk lagi
Dewasa - RM 25.00
Kanak² - RM20.00 

Mula² tu biasa² je sejuknyaa.. tapi lama² sejuk giler laa jugak.  Anak aku bila ais dah 
termasuk dalam kasut.. kaki dah kejung.. dah tak tahan..sangat.  Weols rasanya 
berada dalam tuh tak de laa lama sangat adalah dalam 20 minit je kut..atau tak sampai
 tak pasti.. So pada uols yang belum pernah pergi dan bercadang
hendak pergi digalakkan korang pakai laa sarong tangan pas tuh kalau tak de kasut yang
proper sewa laa kasut boot yang ada kat situ.. dan pakai stokin baru laa korang rasa selesa..  

Lepas dari Snowalk.. weols masuk plak ke mini zoo.. bayarannya plak
Dewasa - RM8.00 dan Kanak² - RM5 sahaja..

Kat situ korang leh laa tengok bermacam² jenis ular.. besar² giler..
Anaconda pun ada.. tapi tak de laa sebesar yang kat dalam TV tuh.. :)
Kiranyaa seronok laa jugak.. tapi kaki penat laa..
Dalam pukul 10.30 baru gerak balik....

Masih siang lagi.. lampu baru bernyala






Cak² kat lampu..  




















Ini Ular Anaconda..




8 comments:

  1. ketapi tu x pernah naik lagi... waktu dela g tak buka lagi... I-city ni skrg makin meriah... seronok tgok

    ReplyDelete
  2. happening nak pergila...good review.

    ReplyDelete
  3. Eynda tak sampai2 lagi i-city tu adehhh :-D

    ReplyDelete
  4. akak pegi dah lama dulu...
    lum happening cam nie..
    now terasa nak gi jer...

    * geli gelaman bila ternampak gambar ulars itew....

    ReplyDelete
  5. i tot roller coaster yg kat luar tu...kat luar tu pon mcm ada rail kan kakk??

    ReplyDelete
  6. bape tiket masuk ke tmpt salji tuh.. best2...

    ReplyDelete
  7. wah!! bestnyer.. kita teringin nk p tp x berkesempatan lagi. ade pulak member ckp x best. ramai org sesak. tp insyaallah 1 day mesti pegi jgk

    ReplyDelete
  8. Mcm2 dh ye ada kat Icity ni..standby duit aje laa, hehe..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss